Gå til indholdEn god flygtning


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

286 sider

Udgivet

2017

genre/form

romanOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Benjamin samler den afghanske bådflygtning Vahid op, og sammen rejser de til Danmark. Her forsøger Benjamin at forlige sig med sin familie, der er domineret af faren, en excentrisk filminstruktør, mens Vahid gør alt for at være en god flygtning


Anmeldelser (5)


9. aug. 2017

Realistisk dansk samtidsroman om Benjamin, der smugler den afghanske bådflygtning, Vahid, til Danmark. Historien om Benjamins opvækst hos rige, selvoptagede forældre vil tiltale læsere af familieromaner, og bogen er velegnet til debat om flygtninge/indvandrere.

Benjamin flakker rundt i Europa for at finde sig selv, da han på Lampedusa bliver konfronteret med bådflygtninge. Vahid er den eneste overlevende i en båd. I Danmark gør Vahid alt for at blive en god flygtning, mens Benjamin forsøger at hjælpe ham og samtidig skabe sig sit eget liv og forsone sig med familien. Faren er en excentrisk filminstruktør, der stadig formår at manipulere med familiens medlemmer. Bogen refererer mange udtalelser om flygtninge i Danmark.

Et dramatisk skæbnedrama med fokus på det psykologiske og det sociale. Romanen kommer godt rundt om følelsen af at være fremmed gennem Benjamin og Vahid og deres forskellige livssituationer. Benjamin er ikke helt aldersmæssig troværdig, men familiens uhyggelige magtspil og medlemmernes higen efter opmærksomhed afdækkes fint, samtidig med at der tegnes et troværdigt billede af livet som asylansøger.

I De urolige


Politisk roman


Familien Kammer


Sortehusene


fortælles også om at have en stor filminstruktør som far, mens Politisk roman fortæller om at hjælpe en flygtning, til dels for egen vinding, og den lægger også op til debat. Skrivestil og familietemaet minder mere om Familien Kammer SortehuseneI De urolige fortælles også om at have en stor filminstruktør som far, mens fortæller om at hjælpe en flygtning, til dels for egen vinding, og den lægger også op til debat. Skrivestil og familietemaet minder mere om Familien Kammer SortehuseneI De urolige fortælles også om at have en stor filminstruktør som far, mens Politisk roman fortæller om at hjælpe en flygtning, til dels for egen vinding, og den lægger også op til debat. Skrivestil og familietemaet minder mere om SortehuseneI De urolige fortælles også om at have en stor filminstruktør som far, mens Politisk roman fortæller om at hjælpe en flygtning, til dels for egen vinding, og den lægger også op til debat. Skrivestil og familietemaet minder mere om Familien Kammer I De urolige fortælles også om at have en stor filminstruktør som far, mens Politisk roman fortæller om at hjælpe en flygtning, til dels for egen vinding, og den lægger også op til debat. Skrivestil og familietemaet minder mere om Familien Kammer Sortehusene.

Lektørudtalelse

Af

Birgit Sloth

Point of view international [online]

Af

Per Vadmand

2019-01-19

Politiken

Af

May Schack

d. 27. aug. 2017

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 25. sep. 2017

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 15. sep. 2017


Informationer og udgaver

Bog

2017

Lydbog (net)

2017

Lydbog (cd)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Ebog

2017