Gå til indholdEn frygt for sort vand


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

320 sider

Udgivet

2015

genre/form

roman,

krimi,

romanerOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Krimi. I Hamburg er en seriemorder på spil, da endnu et lig dukker op, IT-systemer opfører sig sært, og en gruppe ekstreme miljøaktivister engagerer sig i miljøpolitik. Kriminalkommissær Jan Fabel har rigeligt at se til med de mange typer af sager


Anmeldelser (5)


18. feb. 2015

Læsere af de første bøger om Jan Fabels efterforskninger i Hamburg vil forventningsfuldt læse denne historie med miljøpolitik, højteknologi og seriemord som sammenhængende temaer.

Igen er en seriemorder på spil i Hamburg, men samtidig lægger en hacker bystyrets systemer ned, et nyt lig afsløres efter en stormflod, og Fabel kommer på sporet af Pharos, der er en ekstremistisk, magtfuld og voldelig miljøgruppe med kultagtig status. Der er således travlt på flere fronter i et kompliceret, sammenhængende netværk af aktiviteter, interesser og motiver, hvor Russell til sidst samler trådene til et samlet billede.

Atter en gang er det lykkedes Russell at placere Fabel i et for langt de fleste krimier helt særligt, tysk univers, hvor aktuelle emner som miljøpolitik, ekstremisme, nørdede hackere og overvågning kombineres med deduktivt godt politiarbejde i rigtigt velskrevet stil. Eneste anke er, at beskrivelsen af Pharos bliver lidt for science fiction-agtig for mig, men bogen er som helhed rigtigt fascinerende og inciterende læsning.

Jan Fabels univers i Hamburg er helt hans eget i krimiverdenen, men litterært minder Russsell, som andre også har bemærket det, om Nesbø og en opdateret Chandler.

Lektørudtalelse

Af

Per Drustrup Larsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Arne Larsen

2015-03-03

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 15. mar. 2015

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 29. mar. 2015

Weekendavisen

Af

Morten Hesseldahl

d. 20. mar. 2015


Informationer og udgaver

Ebog

2019

Ebog

2015

Lydbog (net)

2019

Bog

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Lydbog (cd)

2015