Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

En forbandet dag


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

146 sider

Udgivet

2012

Genre og formroman, spænding
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2012


Beskrivelse


Politiefterforskeren Birger Falkenberg må afbryde sin ferie for at tage til Irak for at påbegynde efterforskningen af et drab på en dansk entreprenør. Drabet fører Falkenberg tilbage til det europæiske kontinents nordligste områder


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2011

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 23. dec. 2011

Ny dansk thriller, der med afsæt i det danske engagement i Irak søger at skabe en international stemning.

En dansk ingeniør med en opgave i Irak myrdes og hans kone udsættes for en brutal voldtægt. Det danske politi sender en af deres mest erfarne efterforskere, Birger Falkenberg, til Irak, men han søger hurtigt tilbage til Europa, hvor sagen viser sig at have tråde til verdensdelens nordligste egne. Falkenberg er beskrevet som en lidt gammeldags kvindebedårer, men han får ikke rigtig liv og dybde og handlingen drives i vid udstrækning frem af rene tilfældigheder. Madsen har en lang række krimier og historiske romaner bag sig, og han har hidtil haft vanskeligt ved at slå igennem. Det kommer En forbandet dag næppe til at ændre på. Personerne er uden dybde og plottet usandsynligt og forudsigeligt, men værst er sproget, hvor forfatterens forsøg på at afvikle handlingen i en levende dialog ender i lange konstruerede enetaler.

John Madsen jonglerer i en vis udstrækning med de samme elementer som fx Morten Hesseldahl i Drager over Kabul, men er på ethvert element på et niveau langt under.

Ikke særligt vellykket thriller med en handling, der rækker fra Irak til Svalbard.Informationer og udgaver

2012

Bog

John Madsen (f. 1933-08-27)

Mellemgaard, 1. udgave

2012

Ebog

John Madsen (f. 1933-08-27)

mellemgård, 1. udgave