Bøger / faglitteratur / biografier

En filosofisk havemand : Epikurs filosofi og biografi


Beskrivelse


Om Epikurs (341-270 f.Kr.) liv, livssyn og filosofi. Der kigges også tilbage på tidligere, samtidige og senere filosoffer, så det klargøres, hvem Epikur adskiller sig fra, hvem han har inspireret med sin filosofi, og ikke mindst, hvem han kan sammenlignes med i dag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2018

af

af

Karina Høyer

d. 27. aug. 2018

Hvordan er Epikurs filosofi enestående, og hvordan ligner den andre? En velformidlet bog om en af filosofihistoriens store tænkere, der henvender sig til den filosofiinteresserede voksne læser.

Igennem syv kapitler gennemgået Epikurs liv, livssyn og filosofi. Mens Epikurs filosofi udfoldes, kigges der tilbage på filosoffer tidligere end Epikur, man kommer rundt om de tænkere, han levede i blandt og der kigges også fremad helt op til det moderne samfund, så det klargøres, hvem Epikur adskiller sig fra, hvem han inspirerer med sin filosofi, og ikke mindst, hvem han kan sammenlignes med i dag.

En fyldestgørende gennemgang af Epikurs filosofi. Bogen har karakter af et "opslagsværk", som vil kunne anvendes i både opgavesammenhænge, men naturligvis også som interesselæsning. Der er ikke tale om lettilgængeligt stof, og læseren skal holde tungen lige i munden, når forfatteren slynger om sig med græske filosoffer. Bogen er dog virkelig velformidlet, og sproget minder mere om et levende foredrag end et filosofihistorisk opslagsværk.

Forfatteren har tidligere udgivet Alle tiders tænkereFilosofiens trøst der er en velformidlet tur gennem filosofihistoriens største tænkere. Alain De Botton behandler nogle af de samme filosofier i Filosofiens trøstForfatteren har tidligere udgivet Alle tiders tænkere der er en velformidlet tur gennem filosofihistoriens største tænkere. Alain De Botton behandler nogle af de samme filosofier i .