Gå til indholdBøger / faglitteratur

En farverig verden : plantefarvning, farverne og håndværket


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

155 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Ophav

Anne Støvlbæk Kjær(forfatter, illustrator)

Louise Schelde Jensen(forfatter, illustrator)

Rie Dunn(redaktør)

m.fl


Beskrivelse


Om plantefarvning, dens kulturhistoriske baggrund, dens teknikker og hvilke redskaber og materialer man bør bruge for at få det bedste resultat


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj. 2016

af

af

Louise Urban Andersen

d. 17. maj. 2016

Håndbog, der handler om det praktiske og kulturhistoriske omkring plantefarvning. For alle, der ønsker et dybere indblik i plantefarvningens kulturhistorie og teknikker.

Efter indledningen, der kort beskriver plantefarvningens historie, forklares det, hvordan man kan spore farvede tekstiler helt tilbage til den tidlige jernalder. Derefter følger et afsnit om, hvordan man selv kommer i gang med at farve, og hvilke regler man skal følge, hvis man vil indsamle materialer i naturen. Der er vejledninger til hvordan man anvender både tørrede og friske materialer til indfarvningen. En oversigt viser, hvilke materialer, der kan indsamles i den danske natur, men også hvilke materialer, det er mulige at købe sig til. Der er anvisning på, hvad det vil sige at bejdse, altså forberede tekstilerne, så farverne forbliver i materialet, og hvilke redskaber, der skal anvendes gennem hele farveprocessen. Afslutningsvis findes litteraturliste til videre inspiration.

En fin og gennemarbejdet bog om det praktiske og kulturhistoriske omkring plantefarvning. Læseren guides fint gennem alle trin i farvningens proces.

Lotte Nielsen har i 2011 udgivet Ny plantefarvningFarver af planter


, der dog er et lille begynderhæfte sammenlignet med indeværende bog. Klassikerne indenfor området er Esther Nielsens bøger, der dog er af ældre dato, eksempelvis Farver af planterLotte Nielsen har i 2011 udgivet Ny plantefarvning, der dog er et lille begynderhæfte sammenlignet med indeværende bog. Klassikerne indenfor området er Esther Nielsens bøger, der dog er af ældre dato, eksempelvis .Informationer og udgaver

2020

Bog

Illustrator: Stine Albertsen

G-uld, 3. udgave

2016

Bog

Illustrator: Stine Albertsen

G-uld, 1. udgave