Gå til indholdBøger / faglitteratur

En drøm af en fisk : en bog om havørreden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

263 sider: ill. i farver ; 31 cm

Udgivet

2010

Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Havørred Fyns 20-års jubilæum.

En hyldest til havørreden i tekst og billeder. En række eksperter fortæller om havørredens biologi og under overskrifter som Fiskeri med tobis, reje, orm og gummiagn, Moderne kystfluefiskeri og Moderne spinnefiskeri gives fif og nye vinkler på fiskeriet efter havørred


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2010

af

af

Søren Møller

d. 15. nov. 2010

For den voksne, entusiastiske, lystfisker, som dyrker fiskeriet efter ørreder langs de danske kyster.

21 forskellige forfattere skriver i 33 kapitler om havørreden og de mange metoder, man kan bruge i fiskeriet efter den. Her er både brede kapitler om fiskens biologi, og en lang række kapitler, hvor forfatterne deler ud af deres egne oplevelser og erfaringer, samt fortæller om fiskesteder, naturstemninger og personlige tanker. Med erfaringer fra hele landet. De sidste 8 kapitler handler om "Havørred Fyns" arbejde med at genskabe ørredbestandene langs Fyns kyster og vandløb. Bogen er udsendt i anledning af projektets 20 års jubilæum. Illustreret med mange flot gengivne farvefoto af kystlandskaber, fisk og fiskeredskaber, som både er instruktive og stemningsfulde.

Der findes efterhånden en række godt illustrerede bøger om ørredfiskeri, skrevet bl.a. af Jens Ploug Hansen, Steen Ulnits og Michael Jensen. Ud over de generelle informationer, som de har til fælles, så bringer de alle sammen mange personlige oplevelser, alternative fiskepladser og metodevalg, så bøgerne supplere hinanden.

En stor flot bog om havørredfiskeri i Danmark, udsendt i anledning af "Havørred Fyns" 20 års jubilæum.


Fisk & fri

2010 nr. 9

af

af

Peter Lyngby

2010 nr. 9Informationer og udgaver

2010

Bog

Havørred Fyn, 1. udgave