Bøger / faglitteratur

En amerikansk-israelsk alliance? : USA's forhold til en jødisk stat fra anden verdenskrig til i dag. Del 2 : Fra Carter til George W. Bush


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
660 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2020
Ophav

Beskrivelse


Dækker perioden fra 1977 til 2008. I den periode har der siddet fem amerikanske præsidenter i Det Hvide Hus: Carter, Reagan, George H.W. Bush, Clinton, George W. Bush.
Analyse af situationen af udviklingen i forholdet mellem USA og (ideen om) Israel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2020

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 28. apr. 2020

Historisk, dybdeborende værk om den amerikansk-israelske alliance igennem 31 år, med særligt blik på de skiftende administrationer i Det Hvide Hus. For historisk interesserede læsere.

Analyse af udviklingen i forholdet mellem USA og Israel. Som anden del af planlagt tre bind, hvor første del En amerikansk-israelsk alliance?. Del 1 dækkede 1933-1976, dækker denne kronologisk perioden fra 1977-2008. Her har der i alt siddet fem amerikanske præsidenter i Det Hvide Hus: J. Carter, R. Reagan, G. H. W. Bush, Clinton og G. W. Bush, og det er deres ideologiske standpunkter og skiftende udenrigspolitiske adfærd mht. til konflikten i Israel og de forsøgsvise fredsaftaler og implikationerne på den verdenspolitiske scene, bogen beskæftiger sig medEn amerikansk-israelsk alliance?. Del 1 : Fra Roosevelt til Ford.

Imponerende og fascinerende stykke historieskrivning og elementært spændende. Bogen gør brug af omfattende studier af arkiver og biografier, rapporter m.m. og fremstår som en sober, objektiv og troværdig skildring af en af de mest indviklede og polariserende konflikter i det 20. århundrede. Den kan sagtens lystlæses af historisk interesserede, og bogen giver en spændende optik på fx den kolde krigs afslutning, fredsaftalerne og de forskellige anti-israelske bevægelser i Mellemøsten.

Andre bøger om emnet, men langtfra så omfattende og med mindre fokus på de amerikanske politiske administrationer, er fx Mellemøsten og zionismenEn stat for enhver pris og En stat for enhver prisAndre bøger om emnet, men langtfra så omfattende og med mindre fokus på de amerikanske politiske administrationer, er fx Mellemøsten og zionismen og .