Gå til indholdEn af os lyver


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

391 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Fem high school-elever sidder efter, men i løbet af timen bliver Simon myrdet. Alle har set, at ingen af de andre har gjort det, men hver især har de hemmeligheder, som de vil gøre alt for at holde skjult. Simon stod bag en app med sladder, og efter hans død bliver deres hemmeligheder alligevel offentliggjort. Hvordan hænger det sammen?


Anmeldelser (4)


21. dec. 2017

Fem 17-årige high school-elever sidder efter, men i løbet af timen bliver Simon, som står bag en app med sladder, myrdet. De fire overlevende har alle hemmeligheder, der i sig selv kunne udgøre et motiv til mordet, men alle så jo, at ingen af de andre gjorde noget. En klassisk hvem-gjorde-det for unge læsere fra 15 år.

Alt går i opløsning for de fire high school-elever på Bayview High nær San Diego, da Simon bliver myrdet under deres fælles eftersidning. Der er den perfekte stræber Bronwyn, der har snydt i kemi, den mere end lovende baseballspiller Cooper, der viser sig at være bøsse, taberen Nate, der pusher for at klare dagen og vejen samt den smukke Addy, der har holdt et sidespring hemmeligt for sin dominerende kæreste. Disse artigheder kender Simon til, men disse og flere bliver først offentliggjort efter hans død. Hvordan kan det hænge sammen, og hvem har myrdet ham?.

På den ene side er det spændende at læse en klassisk gåde om et mord, som ingen tilsyneladende kan have begået. På den anden side er det en lang roman, hvor der hele tiden kommer nye belastende intriger frem, og hvor konstellationerne mellem de unge er i konstant bevægelse. Hvis man går op i at følge med i livet på en amerikansk high school, er det god underholdning, mens hvis man fokuserer mere på krimigåden, er bogen for lang.

Young adult uden ret meget feel good, som fx kan sammenlignes med Sandheden om Alice


Young adult uden ret meget feel good, som fx kan sammenlignes med Sandheden om Alice.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 13. feb. 2018

Information

Af

Anita Brask Rasmussen

d. 16. mar. 2018

Børn & bøger

Af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 71, nr. 2 (2018)


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog

2017

Lydbog (net)

2019

Lydbog (net)

2018

Ebog

2018