Gå til indholdEn af den slags morgener


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

122 sider: ill.

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Med afsæt i ordene hverdag, eksistens, tro, klagesang, katastrofe og højtid, spejler forfatteren vores tilværelse i beretninger fra Bibelen


Anmeldelser (1)


20. apr. 2015

Hver dag begynder med en morgen, nogle er gode, med snak og latter og andre er stille og prægede af tavshed. En udgivelse om livets morgener, med afsæt i beretninger fra Bibelen. Henvender sig til det kristne publikum, nok især de ældre og kan også bruges på sygehuse, plejehjem mm.

Med afsæt i ordene hverdag, eksistens, tro, klagesang, katastrofe og højtid, spejler forfatteren vores tilværelse i beretninger fra Bibelen. Efter hvert kapitel kan man se, hvilken tekst fra Bibelen, det handler om. Bogen er delt op i kapitler med overskrifter som "Hverdag", "Eksistens", Katastrofe" og "Højtid". Herunder er afsnit med overskrifter som "Madpakkemod", "Wallander Blues" og "Høje råb på Speakers Corner". Lotte Lyngby er sygehuspræst og har tidligere udgivet Kære Martha


, 2013Med afsæt i ordene hverdag, eksistens, tro, klagesang, katastrofe og højtid, spejler forfatteren vores tilværelse i beretninger fra Bibelen. Efter hvert kapitel kan man se, hvilken tekst fra Bibelen, det handler om. Bogen er delt op i kapitler med overskrifter som "Hverdag", "Eksistens", Katastrofe" og "Højtid". Herunder er afsnit med overskrifter som "Madpakkemod", "Wallander Blues" og "Høje råb på Speakers Corner". Lotte Lyngby er sygehuspræst og har tidligere udgivet Kære Martha, 2013.

Dette er en fin udgivelse, som på en behagelig og eftertænksom måde, reflekterer over både det gode og det mindre gode i livet. Teksterne minder om små prædikener, hvor præsten tager udgangspunkt i en hverdagshændelse fx fra eget liv, for derefter at føre det over på en bibeltekst. En læser der er åben overfor Bibelens ord, kan få fornøjelse af fx at læse et par enkelte tekster om dagen.

Kan fx sammenlignes med Livet er en morgengave


, 2007 af Poul H. Fromsejer, som også er en samling af korte tekster, med afsæt i Bibelens ordKan fx sammenlignes med Livet er en morgengave, 2007 af Poul H. Fromsejer, som også er en samling af korte tekster, med afsæt i Bibelens ord.

Lektørudtalelse

Af

Merete Trap


Informationer og udgaver

Ebog

2017

Lydbog (net)

2016

Punktskrift

2016

Bog

2015