Gå til indholdEMs største helte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

95 sider: ill. i farver

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Anmeldelser (1)


3. jun. 2016

Pletskud af bog for fodboldfans i alle aldre. Her er fx Gerd Müller, der altid scorer sikkert for Vesttyskland i 1972 og (kong) Peter Schmeichel, der om nogen fortjener at løfte pokalen i 1992.

14 helte fra 14 europamesterskaber. Som Søren Sorgenfri skriver i forordet: "Alle Europamesterskaber har haft et ansigt. En spiller, der skilte sig ud. Det er den kavalkade af fodboldspillere og deres skæbner, som den her bog præsenterer dig for." Det starter i 1960 med Lev Yashin fra daværende Sovejtunionen. Under hans foto står der: "Min hemmelighed er at ryge en cigaret før kampen for at berolige nerverne. Derefter en stor tår vodka for at få musklerne til at slappe af." Gerd Müller fra Vesttyskland er helten fra 1972 og afsnittet om ham hedder "Bomberens måltogt". I sin karriere når han 655 mål i 709 kampe. I 1984 er Michel Plantini fra Frankrig helten. Om den senere korruptionssag skriver Sorgernfri: "Selv de mest gudsbenådede fødder kan spænde ben fra sig selv." I 1992 står Peter Schmeichel på mål, da Danmark for første gang vinder EM i fodbold. Søren Sorgenfri er journalist og har skrevet Christian Eriksen - Danmarks stjerne


14 helte fra 14 europamesterskaber. Som Søren Sorgenfri skriver i forordet: "Alle Europamesterskaber har haft et ansigt. En spiller, der skilte sig ud. Det er den kavalkade af fodboldspillere og deres skæbner, som den her bog præsenterer dig for." Det starter i 1960 med Lev Yashin fra daværende Sovejtunionen. Under hans foto står der: "Min hemmelighed er at ryge en cigaret før kampen for at berolige nerverne. Derefter en stor tår vodka for at få musklerne til at slappe af." Gerd Müller fra Vesttyskland er helten fra 1972 og afsnittet om ham hedder "Bomberens måltogt". I sin karriere når han 655 mål i 709 kampe. I 1984 er Michel Plantini fra Frankrig helten. Om den senere korruptionssag skriver Sorgernfri: "Selv de mest gudsbenådede fødder kan spænde ben fra sig selv." I 1992 står Peter Schmeichel på mål, da Danmark for første gang vinder EM i fodbold. Søren Sorgenfri er journalist og har skrevet Christian Eriksen - Danmarks stjerne.

Flot portrætbog, som er fodboldhistorik for de unge og nostalgi for voksne fodboldfans.

En bredere fodboldbog, der også indeholder portrætter er Europas bedste


Alt om EM's største talenter


. En bog kun med portrætter fra 2012 er Alt om EM's største talenterEn bredere fodboldbog, der også indeholder portrætter er Europas bedste. En bog kun med portrætter fra 2012 er En bredere fodboldbog, der også indeholder portrætter er Europas bedste. En bog kun med portrætter fra 2012 er Alt om EM's største talenter.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby


Informationer og udgaver

Bog

2016

Ebog

2016

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016