Bøger / faglitteratur


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Med udgangspunkt i sin praksis som psykolog giver Arthur Ciaramicoli en indføring i empati og beskrivelse af, hvilken rolle den spiller for alle menneskelige relationer, samt anvisning i, hvordan man opøver sine empatiske evner.

Indhold

Empatiens paradoks ; David ; Anlæg for empati ; At udtrykke empati ; Empatisk lytning ; Sex, nærhed og empati ; Empatiens mørke side ; Empati i praksis (Ærlighed ; Ydmyghed ; Accept ; Tolerance ; Taknemmelighed ; Tro ; Håb ; Tilgivelse)


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2004

af

af

Britta Liboriussen

d. 7. juni 2004

Empati er evnen til at sætte sig ind i andres følelser. Det er en medfødt evne, men alligevel er det svært, for livet lærer os på mange måder at skærme os for andre. Arthur P. Ciaramicoli er i følge omslaget doktor i psykologi og pædagogik. I samarbejde med Katherine Ketcham har han skrevet denne bog for at give forståelse af den kraft og løfterigdom, der ligger i empatien. Hans budskab er : "Jeg er ikke okay, du er ikke okay, og det er helt okay". Vi har alle fejl og mangler, men empatien fører os frem til forståelse både af os selv og andre. I 15 kapitler beskriver Ciaramicoli empatiens lyse men også mørke sider. Empati kan misbruges til at forføre andre mennesker, som det skete under nazismen, hvor propagandaen var baseret på indlevelse i andres psyke. Bogen er baseret på Ciaramicolis personlige erfaringer. Han fortæller historien om sine forældre, børn og hustru og nogen af de mange mennesker, han har mødt både privat og gennem sit arbejde. Bogen er tilegnet hans bror, David, der som ung blev stofmisbruger og begik selvmord, en begivenhed, der har præget Ciaramicolis liv. Det er en særdeles læseværdig bog skrevet i et lettilgængeligt sprog. Bogen minder meget om Bernie S. Siegels Kærlighed, medicin og mirakler, (1. udg. 1988). Psykologi- og selvhjælpsbog for alle. Bag i bogen litteraturliste med danske og engelske titler.