Bøger / skønlitteratur / roman

Emmi & Leo


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
301 sider
Udgivet
2012
Ophav
Genre og form
roman, brevromaner

Beskrivelse


Flere måneder er gået uden at Emmi og Leo har haft kontakt. Leo er flyttet til Boston og selvom Emmi skriver og skriver er det eneste svar systemadministratorens henvisning til en lukket mailkonto. En dag vender Leo dog hjem og genoptager deres korrespondance.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2012

af

af

Christine Christensen

d. 9. nov. 2012

Til alle læsere af kærlighedsromaner, brevromaner og feel-good romaner i almindelighed. Bred anvendelighed.

Emmi og Leo er anden del af den populære og anmelderroste God mod nordenvind der udkom på dansk sidste år. Denne fortsætter hvor første del sluttede, med det endelige brud mellem de to sprog-ekvilibrister. Flere måneder er gået uden kontakt. Leo er flyttet til Boston og selvom Emmi skriver og skriver er det eneste svar systemadministratorens småfascistiske henvisninger til en lukket mailkonto. Alt håb for de to elskende er ude, indtil Leo en dag vender hjem, åbner for kontoen og svarer sit livs email-udkårne - en ny korrespondance kan tage din begyndelse. Glattauer skriver virkelig godt. Man flyver gennem romanen, der både er letlæst og underholdende, men også tankevækkende, humoristisk og sørgelig.

Der er kommet mange "mailromaner" de seneste år, bl.a. Majse Njors korrespondancer med Camilla Stockmann og Fay Weldon. Men denne minder også om brev- og kærlighedsromanen Guernseys litterære kartoffeltærteklub.

En dejlig varm og underholdende kærlighedshistorie. Drivkraften i romanen er kemien mellem hovedpersonerne og deres kvaler med kærligheden, familielivet, sig selv og hinanden. Følelserne og romantikken er i centrum og alt er meget smukt beskrevet med fineste indlevelse i både den mandlige og kvindelige psykologi. Anbefales varmt.