Gå til indholdEmma 12 år - snart 13


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

106 sider: ill. i farver

Udgivet

2013

genre/form

roman,

dagbøgerOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Emma er snart 13 år og kæmper med udfordringer som venner, kærester og forældre


Anmeldelser (1)


21. aug. 2013

Denne ungdomsbog, som er anden bog i serie om et år i Emmas liv, henvender sig til tweens fra 12 år. Her er tale om en bog som ikke kræver den store formidling. Det skal forsiden nok sørge for.

Emma er snart 13 år og lever med de udfordringer, som der nu er i en ung piges liv med venner, kærester og forældre. Her behandles flere forskellige problematikker, som unge læsere vil kunne nikke genkendende til. Bogen er skrevet i dagbogsform. Tekst, udsagn og beskrivelser er skrevet med en 12-årigs stemme. Bogen minder i sin form mest om en tegneserie med illustrationer og fremhævet tekst, vilkårligt placeret på siderne.

Bogen lægger sig fint op ad bind 1, hvor vi fulgte en et år yngre Emma. Historien kan endvidere sammenlignes med serien Kære dumme dagbog.

Set i lyset af at de unge bliver yngre og yngre, når de går i puberteten, er det oplagt at bøger om emnet også skrives til den lidt yngre målgruppe - tweens. Dagbogsformen bidrager til mere personlighed og gør den mere overskuelig. En meget relevant og appetitlig bog, som blander alvor og humor.

Lektørudtalelse

Af

Rikke Skram-Skuldbøl


Informationer og udgaver

Bog

2013