Gå til indholdElverskud - skæbnedans


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

249 sider

Udgivet

2013

genre/form

roman,

fantasyOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Fantasy. Birke og hendes søstre har elverblod i deres årer. Deres mor, der forlod elverfolket for at gifte sig med deres far, døde under fødslen. Pigerne har et hul i ryggen og kan drive fyre til vanviddets rand


Anmeldelser (4)


1. mar. 2013

1. del i ny trilogi Elverskud, der handler om 3 elversøstre, der bor i en lille dansk by, hvor de forsøger at holde deres hemmelighed skjult. Fra 12-16 år.

Rødtnes debuterede i 2010 med Dødsbørn og har siden udgivet en række børne- og ungdomsromaner. Mange af hendes bøger blander hverdagsrealisme med det mystiske og overnaturlige, og denne er ingen undtagelse. 15-årige Birke og hendes søstre er af elverblod. Deres mor døde under fødslen, og deres far har lige siden gjort alt for at holde pigernes hemmelighed skjult. Men da Birke forelsker sig i Malte, og der dukker en død elverpige op i åen, begynder hemmeligheden langsomt at smuldre, og der åbenbarer sig både overraskelser og grumme løgne. Bogen er velskrevet, plottet godt, og der er en snigende spændingskurve, der bygges stilsikkert op. Slutningen er overraskende, og der lægges op til en spændende fortsættelse. Bogen rummer elementer fra paranormal romance og fantasy, men er hovedsageligt en teenageroman med et tvist af det magiske. Layoutet er lækkert og forsiden lige til et modeblad.

Piger, der kan lide bøger som Tusmørke-serien, Weinreichs Drømmeværelset, 2011 og Finderups Den grønne ø, 2012 vil også synes godt om denne.

En vellykket 1. del i ny pigeserie, der på fin vis blander realisme og problematikker som venskab, søskendeforhold og forelskelse med et magisk spændingstema. Jeg er ikke i tvivl: her er et pletskud, og den bør indkøbes i rigelige mængder. Fra 12-16 år.

Lektørudtalelse

Af

Marion Tirsgaard

Litteratursiden.dk [online]

Af

Rikke Andrup Jensen

2013-04-22

Weekendavisen

Af

Emil Blichfeldt, Helena Blichfeldt

d. 3. jan. 2014

Børn & bøger

Af

Kirsten Aggerholm

Årg. 67, nr. 2 (2014)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Bog

2013

Ebog

2013