Gå til indholdBøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Elsk den lille prins


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

67 sider: ill. ; 14 cm

Udgivet

2017

Ophav

Bjørn Bredal(forfatter)
Genre og formlitteraturanalyser, analyser
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Ti artikler publiceret i Politiken hen over sommeren 2017 der med forskellige indfaldsvinkler analyserer Saint-Exupérys "Den lille prins" fra 1943


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 17. nov. 2017

Bjørn Bredals samlede serie af artikler fra Politiken om klassikeren, Saint-Exupérys "Den lille prins". Bogen kan læses af alle, der har interesse for Saint-Exupéry og i særdeleshed "Den lille prins".

I forbindelse med sin nyoversættelse af Den lille prins (Ved Bjørn Bredal)har Bjørn Bredal skrevet ti artikler om bogen i Politiken hen over sommeren 2017. Det er disse ti artikler, der er samlet i nøjagtig gengivelse i denne lille bog, blot er der tilføjet et kort forord. Forordet fortæller om forfatterens forhold til "Den lille prins", og hvordan han forsøger at give denne lidenskab videre til sine elever på Johan Borups Højskole, hvor han er forstander. Bogen analyserer Saint-Exupérys "Den lille prins", og tillægger de forskellige figurer i originalværket betydning. Fx analyserer Bredal på blomsten, som han ser som et symbol på Saint-Exupérys ægteskab. Bredal ser også de 8 dage i ørkenen som en skabelsesberetning, og han ser nærmere på voksnes og børns forskellige opfattelser af tegninger.

Bogen er lille af format (10,5x14 cm), men indholdsmæssigt er den slet ikke lille. Bredal formår at slå ned på Saint-Exupérys vigtige budskaber. Bogens forside er enkel og holdt helt i Saint-Exupérysk stil.

Antoine de Saint-Exupéry og hans tankeverdenfolder fint hele Saint-Exupérys forfatterskab ud, mens indeværende bog koncentrerer sig om hovedværket "Den lille prins".


Kristeligt dagblad

d. 17. jan. 2018

af

af

Kristian Østergaard (f. 1966)

d. 17. jan. 2018


Information

d. 16. dec. 2017

af

af

Georg Metz

d. 16. dec. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Illustrator: Antoine de Saint-Exupéry

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2018

Ebog

Illustrator: Antoine de Saint-Exupéry

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave