Bøger / faglitteratur / biografier

Elizabeth Taylor 1932-2011 : Hollywoods sidste legende


Beskrivelse


Skuespilleren Elizabeth Taylors liv og karriere fortalt i ord og billeder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2011

af

af

Katja Larsen

d. 1. sep. 2011

Denne flotte bog om ikonet Elizabeth Taylor er spændende læsning for alle der har hørt om hende.

Elizabeth Taylor 1932-2011 fortæller i store træk om Taylors liv, lige fra de tidlige år hvor hendes mor pressede på for at den lille Taylor skulle gøre film karriere, til da Taylor som ung blev den stærke kvinde der turde sige fra overfor både moderen og MGMs direktør. Der fortælles om Taylors famøse 8 ægteskaber, hendes kamp for bekæmpelsen af AIDS, samt om Taylor som forretningskvinde og ven. Bogen er fyldt med dejlige fotos, både private og officielle, som alle har en lille informativ tekst.

I 1996 udkom Elizabeth Taylor af Donald Spoto som er mere detaljeret og som indeholder nogle af de samme officielle billeder. Men layout og udformning er meget mere spændende i nærværende bog. Desuden indeholder denne nye biografi private fotos som ikke har været offentliggjort før.

En virkelig flot bog om en af filmhistoriens helt store skuespillerinder. Taylors kærlighedsliv og ægteskaber fylder mest. Alt i alt er det spændende læsning om en kvinde, der levede et helt liv som offentlig person.Informationer og udgaver