Bøger / faglitteratur

Elever med læse- og skrivevanskeligheder : hvad ved vi? hvad gør vi?


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
154 sider
Udgivet
2012
Ophav
Målgruppe
for læreruddannelse, for lærere
Undervisning
til læreren

Beskrivelse


[Bogen] præsenterer, hvad vi i dag ved om dysleksi og læseforståelsesvanskeligheder, og hvad lærere kan gøre for at kortlægge elevernes læse- og skriveudvikling, opdage læse- og skrivevanskeligheder samt iværksætte relevante tiltag eller en forebyggende og tilpasset undervisning. [fra omslaget].

Indhold

Læse- og skrivevanskeligheder ; Grundlæggende principper for skriftsproget ; Ordforråd og læsning ; Dysleksi - kortlægning og tiltag ; Vanskeligheder med læseforståelse og skrivning af tekster - kortlægning og tiltag ; Brug af hjælpemidler og organisering af undervisningen


I samme serie


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 7. nov. 2012

Bogen henvender sig til lærere og speciallærere i den danske grundskole, som underviser elever med læse- og skrivevanskeligheder. Bogen er derudover yderst relevant som grundbog på læreruddannelsen eller i forbindelse med læreres videreuddannelse til specialundervisningslærer og læsevejledere. Det er en yderst praksisnær udgivelse, som er et virkelig godt værktøj for læreres professionelle arbejde med børn og unge med læse- og skrivevanskeligheder. En bog dansklærere bør have stående på kontoret.

Bogens forfatter er professor i specialpædagogik og videregiver her ideer til kortlægning af elevers læse- og skrivevanskeligheder samt afhjælpning heraf. Bogen er teoretisk funderet, men hovedfokus er på praksisdelen og værktøjerne til arbejdet med eleverne. Bogen giver en stor del af den basisviden, som undervisere bør have med i bagagen, når de arbejder med elevers læsning og skrivning.

Dysleksi og andre vanskeligheder med skriftsproget, 2012, Læsedidaktik - efter den første læseundervisning, 2010, Læseforståelse : hvorfor og hvordan?, 2011, og Jørgen Frosts Håndbog i læsevejledning, 2009, er relevante udgivelser at læse sammen med denne bog.

Velskrevet, praksisnær udgivelse fyldt med gode værktøjer for undervisere til kortlægning af elevers læse- og skrivevanskeligheder, samt værktøjer til at afhjælpe læse- og skriveproblemerne.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 17. dec. 2012

af

af

Bente Qvist Okholm

d. 17. dec. 2012


Læsepædagogen

Årg. 61, nr. 2 (2013)

af

af

Bjarne Købmand Petersen

Årg. 61, nr. 2 (2013)