Gå til indholdElever lærer sammen : gruppearbejde som undervisningsform


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

169 sider: ill. (1 cd-rom)

Udgivet

2010

Originaludgave

2010


Beskrivelse


Om fællesskabets betydning for elevers læring og en række praksiseksempler, der på forskellig måde viser mulighederne i gruppearbejde som undervisningsform


Anmeldelser (5)


13. jan. 2011

Denne bog om gruppearbejde som undervisningsform henvender sig til lærere og lærerstuderende, som kan anvende bogen til at udvikle deres gruppeundervisning. Bogen kombinerer teori og praksis, hvilket gør det nemt at overføre ideerne til egen undervisningspraksis. Skoleledere kan også anvende bogen i deres arbejde med at gå foran for at strukturere og udvikle skolens undervisning.

Bogen giver gode ideer til strukturering og arbejde med gruppearbejde i undervisningen både i forhold til læreropgaven, lærerrollen og elevrefleksionen. Ideerne er baseret på forfatternes arbejde med udviklingsprojekter om bl.a. gruppeundervisning. Bogen er både velskrevet og teoretisk velfunderet, samtidig med at fokus er på praksisdelen i gruppeundervisning baseret på erfaringer fra udviklingsprojekterne. Meget inspirerende og motiverende. Sammen med bogen medfølger en cd-rom med en række redigerbare powerpoint-dias, der kan være en hjælp i arbejdet med gruppeundervisning.

Helle Bjerresgaard er også forfatter til den interessante udgivelse Lærer og personlighed : brug elevfeedback og bliv en bedre underviser, 2006, som kombineret med denne udgivelse om gruppearbejde giver lærere en god ballast til at lykkes i deres arbejde.

Interessant og praksisorienteret udgivelse om gruppearbejde som undervisningsform, som kan inspirere og motivere lærere til arbejde med og udvikling af gruppearbejde i deres undervisning.

Lektørudtalelse

Af

Henrik Munch Jørgensen

Undervisere.dk

Af

Thorkild Thejsen

Årg. 5, feb. (2011)

Danske kommuner

Af

Povl Erik Wolff

Årg. 42, nr. 15 (2011)

Læsepædagogen

Af

Bjarne Købmand Petersen

Årg. 59, nr. 6 (2011)

Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Af

Lone Gregersen

Årg. 48, nr. 3 (2011)


Informationer og udgaver

Bog

2010