Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Elevatoren til jordens indre

Del 1 af Doktor ZDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

121 sider: ill.

Udgivet

2011

Ophav

Kasper Hoff(forfatter)

Jan Solheim(illustrator)
Genre og formroman, humor, spænding
Målgruppe

til børn

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Da videnskabsmanden Dr. Zararov sender Viggo og Mylle på en rejse til jordens indre for at finde en sjælden grøn krystal, kommer de to drenge ud for alskens farer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jun. 2011

af

af

Tove Delica

d. 23. jun. 2011

Første 2 bøger i en ny sjov serie om de 2 venner Viggo og Mylle og den excentriske Dr. Zakarov. Bøgernes forside viser fint, hvad det handler om: en underholdende lidt fjollet fantasy-historie med uskadelig spænding og crazy illustrationer, der især vil appellere til drenge fra 9 år.

Forfatteren har lavet en del dramatik, men er nok mest kendt for Virtus og Lille Lorteunge, 2010. Hans stil er crazyhumor og fantasy kombineret med dansk dagligdag. I Elevatoren til jordens indre sender den distræte videnskabsmand Dr.Zakarov de to drenge på en farefuld rejse til jordens indre for at finde en sjælden grøn krystal helt uden betænkeligheder og forberedelse. I Tidspillerne har Dr.Zakarov opfundet nogle piller, der kan få én til at rejse frem og tilbage i tiden. Viggo og Mylle overtales til at rejse tilbage til stenalderen for at redde hans videnskabelige ære, og det bliver en tur med mange farer, en rasende hulebjørn,en kæmpeørn og en forkælet stenalderpige. Sproget er letlæst i en meget åben sats, og udgør et perfekt match med de sjove livlige tegninger.

Bøgerne kan i sin stil ligne Kirsten Harilds bøger om Cornelius Krut, der har samme illustrator. Begge fungerer med blandingen af sjove tegninger, crazyhumor og fantasi næsten som en udvidet tegneserie. Jeg kommer også til at tænke på Dennis Jûrgensens gamle serie begyndende med Balladen om den forsvundne mumie, der dog er sværere.

Underholdende og letlæst med særlig appel til lidt læsevage drenge.Informationer og udgaver

2011

Bog

Illustrator: Jan Solheim

Gyldendal, 1. udgave

2019

Ebog

Kasper Hoff

Nota

2012

Ebog

Illustrator: Jan Solheim

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2012

Lydbog (net)

indlæser: Mikkel Hansen (f. 1984-07-27)

Gyldendal

2012

Lydbog (net)

indlæser: Mikkel Hansen (f. 1984-07-27)

Biblioteksmedier

2012

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Mikkel Hansen (f. 1984-07-27)

Biblioteksmedier