Bøger / skønlitteratur / roman

Ekstreme metoder


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Mitch Rapp og Mike Nash er del af CIAs anti-terrorenhed. En al-Qaeda-celle er på vej til USA, og de går derfor meget hårdt, som de mener man bør, til allerede fængslede terrormistænkte. Det skaffer dem problemer, men terroristerne tøver ikke.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2010

af

af

Beth Høst

d. 8. sep. 2010

Denne bogs læser skal kunne lide spændingsromaner af den voldsommere slags, og så vil det faktisk være en fordel at han/hun kan forholde sig til amerikanske indenrigs- og udenrigspolitiske forhold.

Forfatteren er i "bestseller-klassen" i USA, historien er en del af serien om CIA-agenten Mitch Rapp, der ikke retter sig efter nogen regler i denne verden udover sine egne. Desværre sidder vi med bind 9 i en spændingsserie, det kan hæmme den danske læser, bl.a. fordi det er svært tydeligt at se hovedfigurerne for sig. De er allerede dannet og har deres dramatiske historier, som vi dog får sporadiske henvisninger til. Plottets udgangspunkt er tilfangetagelsen af 2 al-Qaeda-celler, men man har viden om, at en 3. er på vej til USA. Rapp er chef i marken for CIA's anti-terrorenhed, og sammen med sin makker Mike Nash lægger han i historiens start ud med at give de fangne terrormistænkte netop den behandling, som de finder rigtig. Hvis historien har et budskab, så er det, at man på Capitol Hill er nogle dobbeltmoralske slapsvanse efter Abu Ghraib. Mulige terrorister bør bekæmpes med alle tænkelige midler, før de dræber amerikanere. Dialogerne kan køre lidt i tomgang, og personbeskrivelserne har de kun akkurat nødvendige nuancer, men spændingen fungerer rimeligt.

I genren er fx Clancy og Chris Ryan.

Det føles som en historie fra det vilde vesten omplantet til nutiden: den der skyder først er helten.



Informationer og udgaver