Gå til indholdEksil : nye arabiske stemmer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Antologi. Noveller og digte af 20 arabiske forfattere, der har måttet forlade deres hjemlande og nu lever i eksil i Europa. I øjebliksbilleder behandles f.eks. flugten til Europa og mødet med de europæiske asylsystemer


Anmeldelser (2)


1. okt. 2019

Læsere med interesse for arabisk skønlitteratur og flygtningesituationen i Europa finder i denne antologi en varieret samling prosatekster og digte, der belyser emnet.

Denne dansk/arabiske antologi består af tekster skrevet af arabiske forfattere, der har måttet forlade deres hjemlande. De 10 mænd og 10 kvinder, der for de flestes vedkommende stammer fra Syrien, befinder sig nu i eksil i Europa. Nogle af forfatterne har tidligere været udgivet på dansk i antologien En ny dags klarhed


. Antologiens indhold er udvalgt af den syriske forfatter Khaled Khalifa, og samlingen rummer både digte og prosastykker. Bogen indledes - og afsluttes - med beretninger fra Aleppo. Bogens tekststykker er meget forskellige; nogle beskriver flugten over Middelhavet, andre skildrer mødet med de europæiske asylsystemer eller sorgen over den tabte fortid og de døde slægtninge. Nogle af teksterne har tidligere været udgivet på enten dansk eller arabisk andre steder. Hvis man vender bogen, kan de samme tekster læses på arabiskDenne dansk/arabiske antologi består af tekster skrevet af arabiske forfattere, der har måttet forlade deres hjemlande. De 10 mænd og 10 kvinder, der for de flestes vedkommende stammer fra Syrien, befinder sig nu i eksil i Europa. Nogle af forfatterne har tidligere været udgivet på dansk i antologien En ny dags klarhed. Antologiens indhold er udvalgt af den syriske forfatter Khaled Khalifa, og samlingen rummer både digte og prosastykker. Bogen indledes - og afsluttes - med beretninger fra Aleppo. Bogens tekststykker er meget forskellige; nogle beskriver flugten over Middelhavet, andre skildrer mødet med de europæiske asylsystemer eller sorgen over den tabte fortid og de døde slægtninge. Nogle af teksterne har tidligere været udgivet på enten dansk eller arabisk andre steder. Hvis man vender bogen, kan de samme tekster læses på arabisk.

De meget forskellige tekster og digte givet et alsidigt, varieret og til tider voldsomt øjebliksbillede af livet som arabisk flygtning i Europa.

Antologien har samme form og opbygning som En ny dags klarhed


, der kan anbefales til den samme målgruppeAntologien har samme form og opbygning som En ny dags klarhed, der kan anbefales til den samme målgruppe.

Lektørudtalelse

Af

Dorte Tissot Hansen

360°-verden i udvikling

Af

Ditte Marie Nesdam-Madsen

Årg. 46, nr. 5 (2019)


Informationer og udgaver

Bog

2019