Bøger / faglitteratur / vejledninger

Egentlig altid mest levende : om unge og psykisk sygdom


Beskrivelse


Beretninger om 13 unge med psykiske problemer og diagnoser, og om hvordan du som pårørende kan opleve psykisk sygdom hos en, du holder af. Desuden information, bl.a. om psykiske sygdomme, brug af diagnoser, hvor du kan få hjælp samt information om tavshedspligt, indlæggelse, medicin og prognose.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2012

af

af

Jette Landberg

d. 21. maj 2012

Henvender sig direkte til unge, der har ondt i psyken, men vil også kunne læses af pårørende.

Først får vi 13 fortællinger om unge med psykiske lidelser fx psykoser, anoreksi, angst, adhd og gennem disse historier beskrives en række psykiske problemer og diagnoser på en letforståelig måde. Derpå gennemgår forfatteren, hvad psykisk sygdom er, nemlig en række tilstande, der kan sidestilles med fysiske sygdomme, som rammer bredt, hvilket sker for rigtig mange i løbet af livet. Ved at kommentere de enkelte historier kommer forfatteren rundt om, hvordan man skal forholde sig, hvor man kan få hjælp osv., også hvis man har en forælder eller en søskende med psykisk sygdom. Et vigtigt budskab bogen igennem er at sige det til nogen, så man kan få hjælp. Arnhild Lauveng er psykolog, hun har tidligere været indlagt i 10 år med diagnosen skizofreni, så hun ved, hvad det drejer sig om og kender systemet fra begge sider.

Forfatteren har tidligere skrevet I morgen var jeg altid en løve, 2008, en gribende beretning om hendes egen skizofreni, som hun nu er helbredt for. Som en fortsættelse af denne personlige historie har hun udgivet Unyttig som en rose, 2009. Bogen her adskiller sig ved, at hun her er trådt i behandlerens rolle. Der findes andre bøger om unge og psykisk sygdom bl.a. Sår på sjælen, 2004, som også har personlige historier som eksempler.

En fin bog til unge, da forfatteren har stor indsigt i sit stof, fordi hun selv har prøvet at være ung og psykisk sårbar.


Jyllands-posten

d. 11. juni 2012

af

af

Lone Nørgaard

d. 11. juni 2012


Sygeplejersken

Årg. 112, nr. 9 (2012)

af

af

Sonja Bech

Årg. 112, nr. 9 (2012)


Social kritik

Årg. 24, nr. 132 (2012)

af

af

Birgit Kirkebæk

Årg. 24, nr. 132 (2012)