Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Efter mørke : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

387 sider

Udgivet

2015

Ophav
Genre og formroman, slægtsromaner
Originaludgave

2015


Beskrivelse


Maries datter Jenny og hendes mand Magnus deltager i modstandskampen i 2. verdenskrig. Han sendes i koncentrationslejr, og hun må gå under jorden og efterlade sin datter hos Marie


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2015

af

af

Jette Landberg

d. 7. sep. 2015

Fin og letlæst familieroman, der er 3. del af Vent på mig Marieom Marie fra Graasten. Vi er nået til næste generation under 2. verdenskrig og tiden efter. En voldsom tid med kz-lejre, stikkerlikvideringer og problemer med livet bagefter. Læsere af de to første bøger bliver ikke snydt her.

Bind 3 begynder i 1943, hvor Maries datter Jenny og hendes mand Magnus er i modstandsbevægelsen, og han sendes i koncentrationslejr. Jenny går under jorden og efterlader sin datter hos Marie for selv at fortsætte modstandskampen. Vi følger familien i de sidste krigsår og de første efterkrigsår. Jennys bror Carl lever nu som landflygtig i Amerika. Pernille Juhl er selv fra Sønderjylland, hun er uddannet kemiingeniør. Det 1.bind skrev hun ud fra sin farfars dagbøger fra 1. verdenskrig. Del 2 og 3 bygger ikke på helt så konkrete personer, men forfatteren har lavet grundig research.

Bind 2 sluttede midt i 2. verdenskrig, nu skildres de sidste krigsår og en smagsprøve på 1950'erne. Forfatteren er blevet bedre til personskildringer. Fint at følge en helt almindelig familie og de moralske overvejelser, de gør sig. Skal læses for de gode og realistiske tidsbilleder. Man får lyst til at følge familien i et bind mere.

Anne Dorthe Holms Kvindernes modstandskampbeskriver konkrete kvinder, hvor Jenny er fiktion, der kunne bygge på disse historier.Informationer og udgaver

2015

Bog

Pernille Juhl (f. 1963)

Juhls, 1. udgave

2015

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Malene Langborg

Juhl, 1. udgave

2015

E-bog

Pernille Juhl (f. 1963)

Juhl's Forlag, 2. udgave

2021

Lydbog (online)

indlæser: Klaus K. Elmer

Juhl

2015

Lydbog (online)

indlæser: Malene Langborg

Juhl