Gå til indholdEfter mennesket : på vej mod homo artefakt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

207 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Forfatteren giver et sammenfattende overblik over nye teknologier inden for genetisk, medicinsk og kybernetisk optimering af mennesker, og diskuterer i forlængelse heraf bl.a. hvordan vi som samfund håndterer de etiske udfordringer denne teknologiske udvikling sætter på dagsordenen


Anmeldelser (3)


27. okt. 2015

Tidligere medlem af Etisk Råd teknoantropologen Klavs Birkholm lægger op til vigtig debat om, hvordan teknologier ændrer mennesket. For alle, der følger teknologiudviklingen, og som er vant til at læse på akademisk niveau.

Debatbog om menneskets mulige udvikling til en optimeret og måske forbedret udgave ved hjælp af teknologien. I indledende kapitel redegør Klavs Birkholm for forskellige måder at optimere mennesket på. Det er "genetisk optimering", "medicinsk optimering" og "kybernetisk optimering". Bogen fortsætter med at stille en række filosofiske og etiske spørgsmål med overskrifter som "Autonomi. Findes det frie valg?", "Opkoblet eller afkoblet?", "Drømme ud af det biologiske fængsel", "What a wonderful world" og "Den bioetiske slagmark". Klaus Birkholm er bl.a. teknoantropolog, journalist og radioproducent. Han har produceret mere end 400 radiomontager om filosofi, religion, litteratur, historie og politik for DR.

Tankevækkende og spændende bog om alle de filosofiske og etiske dilemmaer en mulig teknologisk optimering af mennesket skaber. Om homo sapiens skal afløses af homo artefakt er i højere grad et politisk valg end et spørgsmål videnskaben skal besvare, hvis jeg forstår bogen rigtigt. Bogen kræver, at man er vant til at læse på akademisk niveau.

En anden debatbog om teknologien og menneskets udvikling er fx Det menneskelige eksperiment


En anden debatbog om teknologien og menneskets udvikling er fx Det menneskelige eksperiment.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Politiken

Af

Christoffer Emil Bruun

d. 22. nov. 2015

Social kritik

Af

Birgit Kirkebæk

Årg. 28, nr. 145 (2016)


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2016

Punktskrift

2016

Bog

2015

Ebog

2015