Gå til indholdBøger / faglitteratur

Efter Hitler : anden verdenskrigs sidste dage i Europa


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

378 sider, tavler

Udgivet

2016

Ophav

Michael K. Jones(forfatter)

Mads Kjær Larsen(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Beretter detaljeret om, hvad der skete i disse sidste dage, hvor tyskerne kæmpede videre mest interesserede i at nå den vestlige front, hvor de kunne se frem til et relativt trygt fangenskab


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj. 2016

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 20. maj. 2016

Hitlers selvmord og dagene op til er velbeskrevne. Her får vi den fortsatte historie om 2. verdenskrigs sidste 8 dage. Beretningen vil blive nærlæst af de mange, der har fået opbygget deres interesse for perioden gennem de seneste års mange bøger om emnet.

Da Hitler skød sig selv d. 30. april 1945 var 2. verdenskrig allerede reelt afgjort. De vestallierede var langt inde i Tyskland, og havde allerede givet hånd til de første sovjetiske tropper. Bogen beretter detaljeret om, hvad der skete i disse sidste dage, hvor tyskerne kæmpede videre mest interesserede i at nå den vestlige front, hvor de kunne se frem til et relativt trygt fangeskab. Jones samler trådene og tolker de mange intriger. Han bryder sin egen beskrivelse op med citater fra samtidige. Der er knap 15 sider med fotos samlet i midten, og både stikordsregister og litteraturliste er omfattende. Der er ikke noter i teksten.

Jones skriver lidt tørt og refererende, men han har et godt blik for de overordnede intriger og hans forståelse for den sovjetiske frygt for en sammensværgelse er lige så stor som hans beundring for de allierede ledere, som professionelt manede den i jorden.

Der er efterhånden en del bøger der beskriver 2. verdenskrigs afslutning i Europa. Kershaws Slutspilligger tæt på denne i tidsrum og perspektiv, men den er mere omfattende og dækker perioden tilbage fra midten af 1944.


Krigsvidenskab.dk [online]

d. 18. feb. 2017

af

af

Poul Grooss

d. 18. feb. 2017Informationer og udgaver

2016

Bog

Michael K. Jones

Turbine, 1. udgave

2020

Lydbog (net)

indlæser: Sara Ullner

Nota

2019

Punktskrift

Michael K. Jones

Nota