Gå til indholdBøger / faglitteratur

Efter : en læge udforsker, hvad nærdødsoplevelser fortæller om livet og efterlivet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

295 sider

Udgivet

2021

Ophav

Bruce Greyson(forfatter)

Hanne Steinicke(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 2021

af

af

Merete Trap

d. 5. feb. 2021

En læge, der har haft uforklarlige oplevelser med patienter, har brugt det meste af sit arbejdsliv på at forske i nærdødsoplevelser. Bogen henvender sig til læsere, der er nysgerrige på menneskesindet og har interesse i de dybere spørgsmål om liv og død.

Da Bruce Greyson var nyuddannet læge, havde han en skelsættende oplevelse med en patient. Denne oplevelse blev startskuddet til et helt arbejdslivs forskning i nærdødsoplevelser. Bogen består af 20 kapitler med overskrifter som "En videnskab om det uforklarede", "Er nærdødsoplevelser virkelige?" og "Lever bevidstheden videre?". Bagerst i bogen er afsnit med noter samt et indeks. Amerikanske Bruce Greyson er læge og har specialiseret sig i nærdødsoplevelser.

En interessant og fascinerende udgivelse, som sætter fokus på nærdødsoplevelser fra den vinkel, at videnskab og spiritualitet er foreneligt. Bogen handler om både livet og døden og ikke mindst om, hvad der kommer efter døden. Forfatteren tager udgangspunkt i egne oplevelser med patienter, og med afsæt heri formidles fortællingen om utallige menneskers enslydende oplevelser på tærsklen til døden. Bogen sætter tanker i gang hos læseren, og hvis man kun vil læse en enkelt bog om nærdødsoplevelser, så kan denne bestemt anbefales.

Bogen kan sammenlignes med de populære udgivelser om nærdødsoplevelser af Eben Alexander, senest Vores bevidste univers.


Kristeligt dagblad

d. 26. jun. 2021

af

af

Søren Chr. Hindsholm

d. 26. jun. 2021


Weekendavisen

d. 31. mar. 2021

af

af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 31. mar. 2021Informationer og udgaver

2021

Bog

Bruce Greyson

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2021

Bog

Bruce Greyson

Gyldendal, 1. udgave

2021

Ebog

Bruce Greyson

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2021

Lydbog (net)

indlæser: Esben Hansen

Borgen

2021

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Esben Hansen

Gyldendal