Gå til indholdEfter Auschwitz : en historie om sorg og overlevelse fortalt af Anne Franks stedsøster


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

311 sider, tavler (nogle i farver)

Udgivet

2014

genre/form

erindringerOriginaludgave

2014


Anmeldelser (5)


13. mar. 2014

Den østrigske Eva Schloss fortæller sin historie om at overleve i kz-lejren Auschwitz og sit videre liv i England, en historie, der vil sætte sig spor i læseren og som beder om aldrig at blive glemt.

Kun håb og udholdenhed kan vel forklare, hvad der får et menneske til at overleve krigens og kz-lejrens rædsler. Eva bliver på sin 15 års fødselsdag hentet af Gestapo i Amsterdam og sendt til Polen sammen med sin familie. Her bliver familien splittet op, og vi følger morens og datterens kamp for at holde sammen og holde modet oppe. De overlever og vender tilbage til et udbombet Amsterdam og fortsætter livet på trods. Faren og broren ser de ikke mere til. Evas mor og Anne Franks far finder sammen efter at have oplevet nogle af de samme traumer, og stifter senere familie. Ligesom også livet for Eva går videre. For Eva har det været vigtigt at sætte et mindesmærke over det jødiske folk, hun er stifter af Anne Frank Trust og har holdt talrige foredrag. I et ligefremt og nøgternt sprog fortæller hun sin historie, og supplerer med en del fotos.

Bogen er udkommet på engelsk i 2010 og oversættes nu. Der findes en del litteratur om 2. verdenskrig og de frygtelige pinsler, mennesker blev udsat for i kz-lejrene. Denne giver en ekstra dimension ved at knytte an til Anne Franks efterladte dagbog.

Eva Schloss skriver: "Denne bog er tilegnet mindet om de Holocaust-ofre, som ikke selv fik mulighed for at fortælle deres historier", hvilket denne gør meget enkelt og gribende. En historie for eftertiden.

Lektørudtalelse

Af

Lone Hjerrild Jensen

Berlingske tidende

Af

Bent Blüdnikow

d. 30. mar. 2014

Jyllands-posten

Af

Bent Jensen

d. 6. maj. 2014

Politiken

Af

Karen Dich

d. 13. apr. 2014

Weekendavisen

Af

Claus Bundgård Christensen

d. 4. apr. 2014


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2019

Lydbog (net)

2015

Lydbog (net)

2014

Bog

2014

Bog

2014

Ebog

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014