Gå til indholdBøger / faglitteratur

Effektiv undervisning : didaktiske nærbilleder fra klasserummet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

423 sider

Udgivet

2015

Ophav

Peter Brodersen(bidrag)

Peter Brodersen(redaktør)

Beskrivelse


[Bogen] er skrevet til lærerstuderende, undervisere, ledere og forvaltningsfolk af fem forfattere med undervisningserfaring fra folke- og efterskoler, professionshøjskoler og universiteter. Denne tredje udgave af bogen er revideret i forhold til skolereformen, Forenklede Fælles Mål, den digitale udvikling og nyeste forskning om didaktik. I bogen er også tilføjet et helt nye kapitel om læremidler.


Indhold

  • Undervisning / Peter Brodersen

  • Progression / Peter Brodersen

  • Læreren som leder / Peter Brodersen

  • God og effektiv undervisning / Per Fibæk Laursen

  • Rammefaktorer / Per Fibæk Laursen

  • Grundopfattelser af undervisning og tre didaktiske modeller / Per Fibæk Laursen

  • Indhold / Karsten Agergaard

  • Evaluering / Karsten Agergaard

  • Mål / af Karsten Agergaard og Niels Grønbæk Nielsen

  • Årsplanlægning / Niels Grønbæk Nielsen


I samme serie


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 27. aug. 2015

Denne 3. reviderede udgave af "Effektiv undervisning" fører via didaktiske nærbileder læseren ind i undervisningens mange muligheder for optimering af læringen. Bogen har især relevans for lærerstuderende, men også erfarne undervisere kan lære meget af bogen.

Bogen kan læses som en didaktisk grundbog, der giver viden om emner som effektiv undervisning, valg af indhold, årsplanlægning, læringsmål, differentiering, evaluering, brug af læremidler, klasseledelse og meget mere. Bogen er revideret i forhold til de to tidligere udgivelser med udgangspunkt i skolereformen, Forenklede Fælles Mål samt den generelle pædagogiske udvikling. De enkelte kapitler indledes med en case fra virkelighedens verden og afsluttes med studieøvelser, som kan anvendes på læreruddannelsen eller i skolernes pædagogiske arbejde.

Det er en kompetent og gennemarbejdet udgivelse for både lærerstuderende og grundskolens undervisere i al almindelighed. Bogen sætter mange overvejelser i gang hos læseren, samt giver relevant viden og gode pædagogiske værktøjer til udvikling af egen undervisningspraksis.

Bogen kan læses i samspil med andre udgivelser om de enkelte emner. Ved læringsmål kunne det eksempelvis være helt nye titler som De gode læringsmålStyr på mål - læringsmål, tegn og progression


og Styr på mål - læringsmål, tegn og progressionBogen kan læses i samspil med andre udgivelser om de enkelte emner. Ved læringsmål kunne det eksempelvis være helt nye titler som De gode læringsmål og .


Dansk pædagogisk tidsskrift

2016, nr. 4

af

af

Bodil Christensen

2016, nr. 4Informationer og udgaver

2015

Bog

Hans Reitzel, 3. udgave