Gå til indholdBøger / faglitteratur

Effektiv uden stress : en ny arbejdsmodel


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

168 sider

Udgivet

2016

Ophav

Elin Steffensen(illustrator)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om hvordan virksomhedsledere håndterer og forebygger stress hos sig selv og hos medarbejderne


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2004

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 22. mar. 2004

Der er fokus på stress som et almindeligt arbejdsmiljøproblem for tiden. Lis Lyngbjerg Steffensen, der tidligere (2002/48) har udgivet en omfattende og rost bog om emnet Ledelse og stress, forsøger sig her med en kortere og mere praktisk orientering om emnet. Efter en kort introduktion behandler hun i 10 kapitler en række spørgsmål relateret til stress. Dels beskriver hun symptomerne og årsagerne til stress, og dels gennemgår hun kort de muligheder, som hhv. ledelsen og den stressramte selv har, for at komme ud af problemet. Bogen er skrevet i et ligefremt og mundret sprog. Teksten er krydret med mange gode citater fra eksperter på området, og til slut i bogen bringes henvisninger til supplerende læsning samt adresser på relaterede web-sider. Sin korte form til trods er bogen mættet med oplysninger, men der er mange gentagelser, og det hele leveres i et tempo og en mængde, der gør at det kommer til at stå som løsrevne påstande. Bogen kan bruges af dem, der vil have en hurtig oversigt over emnet, men de der har problemet tættere inde på livet må søge til den øvrige - og efterhånden ret omfattende - litteratur om emnet.


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jul. 2016

af

af

Morten Brynildsen

d. 15. jul. 2016

Denne lette indføring i arbejdsrelateret stress er skrevet til lederen, der søger indsigt i og inspiration til, hvordan man kan forebygge stress i organisationen. Tillidsfolk og medarbejdere vil også kunne finde mange gode tips og indsigter heri.

Lis Lyngbjerg er specialist i ledelse og stress og har forfattet flere roste bøger samt afholdt et væld af foredrag. I ti korte kapitler beskriver hun her, hvad stress er, hvordan man kan restituere og hvad ledelsens versus den enkelte medarbejders rolle og ansvar er. Hun giver eksempler fra Sverige, hvor man på Karolinska Institutets Stressmottagning har fundet gode takter i behandlingen af stress, samt et par cases fra eksemplariske danske virksomheder. Afsluttes med en liste med anbefalet litteratur.

Stadig aktuel og i et letlæst sprog. Det er en oplysende, hurtig indføring i håndtering af stress i arbejdslivet.

I forhold til 1. udgaven fra 2003, Effektiv uden stressLedelse uden stress


Livsfarlig ledelse


Stress og arbejde


, er der strammet op hist og her. De største ændringer er en ny velkomst, opdateret layout og en udvidet, ajourført litteraturliste. Lyngbjerg skrev i 2002 den populære og lidt mere omfangsrige Ledelse uden stress. En nyere bog om samme emne er Livsfarlig ledelse. Stress og arbejde kan fremhæves som et mere forskningsnært supplementI forhold til 1. udgaven fra 2003, Effektiv uden stress, er der strammet op hist og her. De største ændringer er en ny velkomst, opdateret layout og en udvidet, ajourført litteraturliste. Lyngbjerg skrev i 2002 den populære og lidt mere omfangsrige . En nyere bog om samme emne er Livsfarlig ledelse. Stress og arbejde kan fremhæves som et mere forskningsnært supplementI forhold til 1. udgaven fra 2003, Effektiv uden stress, er der strammet op hist og her. De største ændringer er en ny velkomst, opdateret layout og en udvidet, ajourført litteraturliste. Lyngbjerg skrev i 2002 den populære og lidt mere omfangsrige Ledelse uden stress. En nyere bog om samme emne er . Stress og arbejde kan fremhæves som et mere forskningsnært supplementI forhold til 1. udgaven fra 2003, Effektiv uden stress, er der strammet op hist og her. De største ændringer er en ny velkomst, opdateret layout og en udvidet, ajourført litteraturliste. Lyngbjerg skrev i 2002 den populære og lidt mere omfangsrige Ledelse uden stress. En nyere bog om samme emne er Livsfarlig ledelse. kan fremhæves som et mere forskningsnært supplement.


Journalisten

2003, nr. 20

af

af

Lene Sarup

2003, nr. 20


Lederne

Årg. 88, nr. 2 (2004)

af

af

ube

Årg. 88, nr. 2 (2004)Informationer og udgaver

2016

Bog

Illustrator: Elin Steffensen

Griffle, 2. udgave

2003

Bog

Lis Lyngbjerg Steffensen

Børsen, 1. udgave

2016

Ebog

Illustrator: Elin Steffensen

Griffle, Opdateret 2. udgave, 2. ebogsudgave

2014

Ebog

Illustrator: Elin Steffensen

Griffle, 1. ebogsudgave