Gå til indholdBøger / skønlitteratur / digte

Edens vugge : hviskende skæbner fra Syrien


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

82 sider: ill. i farver

Udgivet

2016

Ophav

Jan Pêt Khorto(forfatter)

Trine Kandborg(kunstner)

June Dahy(oversætter)
Genre og formdigte, udstillingskatalog
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Digte og malerier, der med stærke ord og penselstrøg tegner et billede af tortur, fængsel og tilværelsen på flugt


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2016

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 24. okt. 2016

Digte og malerier, der med stærke ord og penselstrøg tegner et billede af tortur, fængsel og tilværelsen på flugt. For lyriklæsere samt læsere med interesse for Mellemøsten.

Udgivelsen er et samarbejde mellem digteren Jan Pêt Khorto og kunstmaleren Trine Kandborg i forbindelse med udstillingen "Edens vugge". De 14 digte i udgivelsen er dels fra digtsamlingen Helvedes fristelser, nyoversat af June Dahy, og dels enkeltdigte skrevet i perioden 2013-15. Digtene optræder sammen med 12 syriske malerier kreeret af Trine Kandborg. Tematisk kredser digtene om smerte og tilværelsen på flugt og som fremmed fx "Lidt efter lidt/ forfølger jeg mine sporadiske skridt/ der har gået/ i byens gader/ siden tidernes begyndelse/ til min sporadiske væren/ i gaderne i et eksil/ her hvor min histories blodårer/ slår mod hinanden efter at min nation/ forstødte mig...".

Aktuel udgivelse med kraftfuldt righoldigt billedsprog, der måske ikke alle steder er lige tilgængelig, men smerten og følelserne mærkes som en tydelig puls på hver side og i blikkene i Kandborgs portrætter. Flygtningeskæbnen kommer helt tæt på.

Udover Khortos tidligere udgivelse Helvedes fristelserEn tøvende engel


kan En tøvende engel af den syriske digter Rana Zeid, der også behandler emner som landflygtighed og eftervirkninger af krigstraumer i digtform, nævnesUdover Khortos tidligere udgivelse Helvedes fristelser kan af den syriske digter Rana Zeid, der også behandler emner som landflygtighed og eftervirkninger af krigstraumer i digtform, nævnes.Informationer og udgaver

2016

Bog

Jan Pêt Khorto

Baskerville & Co.