Bøger / skønlitteratur / roman

Dyrets tal


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Alexander Brutus Petersen lever i et vel- og overkontrolleret Danmark. Han overværer to mystiske hændelser og begynder at regne på et skjult talmønster i de officielle statistikker, mens tiltroen til det politiske niveau begynder at smuldre.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2009

af

af

Sanne Caft

d. 3. sep. 2009

Satirisk roman om Danmark, hvor ensretning og benhård samfundsmæssig styring af borgerne er normen. Til læsere af samfundskritiske romaner og evt. sci fi-læsere, der vil have civilisationskritik frem for teknikfascination.

Dyrets tal er en beskrivelse af dagens Danmark med et twist. "Velfærd er vigtigere end retfærd, og demokratiet er blevet totalitært" (pressemeddelelsen). Alexander Brutus Petersen bor i Sorgenfri som en af i alt 666 arbejdsløse i Danmark. Han indberetter dagligt til ArbejdsKraftService og søger frugtesløst 8 lovpligtige job dagligt. Den kontrollerede hverdag splintres, og Alexander begynder at ane, at der er skumle kræfter på spil i det tilsyneladende idylliske Danmark, hvor "Demokratiet passer på dig - gør gengæld" (s. 10). Sprog og tone er sarkastisk, samfundskritikken fremherskende. Forsiden og titlen signalerer umiddelbart spændingsroman/krimi med sit blodrøde layout, mens bagsideteksten fint anslår indholdet.

Forfatteren har en omfattende produktion bag sig med vægt på samfundssatiriske romaner, fagbøger og essays. Senest Jesper Kleins liv og Lykke, 2007 og nok mest kendt romanen Rejsen til Regine, 2003.

Samfundssatirisk og ætsende roman om et nutidsdanmark, hvor alt er ensrettet og styret oppefra. Hovedpersonen hvirvles ind i den skumle bagside af det på overfladen pletfri samfund. Forfatteren har et omfattende forfatterskab bag sig med romanerne Svamp, 1993, Stasiland, 2001 og Nytårstalen, 2004 med samme bid og galde.


Jyllands-posten

d. 6. jan. 2010

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 6. jan. 2010


Politiken

d. 19. sep. 2009

af

af

Søren Vinterberg

d. 19. sep. 2009


Berlingske tidende

d. 2. okt. 2009

af

af

Niels Houkjær

d. 2. okt. 2009


Information

d. 10. sep. 2009

af

af

David Rehling

d. 10. sep. 2009


Weekendavisen

d. 11. sep. 2009

af

af

Leonora Christina Skov

d. 11. sep. 2009