Gå til indholdDyrenes historie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

346 sider: ill

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Beskrivelse


Udviklingen af vores kultur og samfund, med fokus på forholdet mellem dyr og menneske, fra mødet med de store rovdyr på den afrikanske savanne over husdyrenes betydning til dyrenes rolle i kunst og videnskab


Anmeldelser (3)


23. maj. 2008

En bred målgruppe af folk med interesse i: natur, dyr, etnografi, kulturhistorie, sprog, menneskets oprindelse, verdenshistorie og samfundsforhold, filosofi, genetik, bioteknologi m.v. vil blive fornøjede, forundrede, underholdte og slet ikke så lidt klogere på en lang række felter.

Den danske forfatter er uddannet i litteraturvidenskab, men må have taget adskillige udflugter i det videnskabelige univers for at samle og på fremragende vis videreformidle viden og synspunkter fra så brede emneområder og samtidig dækkende fra forhistoriske tid og op til 2008. Det overordnede emne er det symbiotiske samliv mellem dyr og menneske gennem tiden, og altid med den særlige vinkel at vise, hvordan dyrene altid har påvirket menneskers liv og selvopfattelse, kombineret med at vise hvordan vi har behandlet en lang række dyrearter af alle slags. Ingen illustrationer, men en meget levende tekst.

Der er ikke andet lignende på markedet. Dette mix af viden og synspunkter er unikt, og kun adskillige andre værker vil tilsammen dække emnefelterne, men det bliver uden forfatterens særlige vinkler på sammenhænge og årsager. Desmond Morris favner slet ikke så bredt og formidler heller ikke så godt i sine tekster.

En fantastisk kraftpræstation at samle og formidle så megen viden, uden at det noget tidspunkt bliver kedeligt og ligegyldigt. Efter gennemlæsning næsten i ét stræk kan bogens afsnit genlæses enkeltvist efter speciel interesse igen og igen. Se: www.peterlundmadsen.dk/hjernemad/thomas.html.

Lektørudtalelse

Af

Per Drustrup Larsen

Jyllands-posten

Af

Dennis Nørmark

d. 2. jul. 2008

Bogmarkedet

Af

Jens Jørgen Kjærgaard

Årg. 154, nr. 12 (2008)


Informationer og udgaver

Punktskrift

2009

Lydbog (net)

2009

Bog

2008

Ebog

2008