Gå til indholdDyremennesker : historien om et magisk samarbejde


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

261 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

1995


Beskrivelse


Med udgangspunkt i billedkunst, myter, religiøse riter, folkeeventyr, legender og litterære værker skildres det forhold som dyr, mennesker og guder har stået i over for hinanden


Anmeldelser (4)


18. dec. 2018

I en udgivelse, der med viden og indsigt bevæger sig indenfor forskellige fagområder: billedkunst, kulturhistorie, religion, eventyr, legende og myte m.m. skildres det forhold, som dyr,mennesker og guder har stået overfor hinanden i. Bevidste og ubevidste holdninger har determineret menneskets opfattelse og undertiden skabt et dyr/menneske væsen i ét, f.eks kentauren. Bogenrummer således en 'tagen puls' på dyr og anderledes væsener med et andet og uudgrundeligt sanseapparat. Forholdet har undergået ændringer fra urmenneskets angst overfor det fremmede, overbesejring, undertrykkelse og samarbejde frem til vor tids mulige højteknologiske genmanipulation m.v. Fra Paradisets slange, over Odins ravne Hugin og Munin, Rødhætte & Ulven, indianernes bisonerog frem til Greenpeace's hvaler. Dyr har altid haft en plads i menneskets drømme og forestillinger, ofte tillagt en gudestatus med speciel fysisk og psykisk formåen, til andre tider nidkærtbekæmpet. En bog, der rummer en anderledesrejse gennem vor civilisation, skrevet udfra en holdning om et skæbnefællesskab, et med undertitlens ord 'magisk samarbejde', der i en rodløs tid atterpåkalder sig opmærksomhed. En udgivelse, med anderledes indfaldsvinkler og perspektiveringer, der påkalder sig interesse og eftertanke.

Lektørudtalelse

Af

Finn Windfeldt Hansen

18. dec. 2018

I en udgivelse, der med viden og indsigt bevæger sig indenfor forskellige fagområder: billedkunst, kulturhistorie, religion, eventyr, legende og myte m.m. skildres det forhold, som dyr,mennesker og guder har stået overfor hinanden i. Bevidste og ubevidste holdninger har determineret menneskets opfattelse og undertiden skabt et dyr/menneske væsen i ét, f.eks kentauren. Bogenrummer således en "tagen puls" på dyr og anderledes væsener med et andet og uudgrundeligt sanseapparat. Forholdet har undergået ændringer fra urmenneskets angst overfor det fremmede, overbesejling, undertrykkelse og samarbejde frem til vor tids mulige højteknologiske genmanipulation m.v. Fra Paradisets slange, over Odins ravne Hugin og Munin, Rødhætte & Ulven, indianernes bisonerog frem til Greenpeace's hvaler. Dyr har altid haft en plads i menneskets drømme og forestillinger, ofte tillagt en gudestatus med speciel fysisk og psykisk formåen, til andre tider nidkærtbekæmpet. En bog, der rummer en anderledesrejse gennem vor civilisation, skrevet udfra en holdning om et skæbnefællesskab, et med undertitlens ord "magisk samarbejde", der i en rodløs tid atterpåkalder sig opmærksomhed. En udgivelse, med anderledes indfaldsvinkler og perspektiveringer, der påkalder sig interesse og eftertanke.

Lektørudtalelse

Af

Finn Windfeldt Hansen

Dyrevennen

Af

Christian Kronman

1995, nr. 6

Jyllands-posten

Af

Lise Johnsen

1995-10-23


Informationer og udgaver

Bog

2018

Bog

1996

Bog

1995

Ebog

2017