Gå til indholdDyremasker


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

48 sider: ill. i farver (1 mønsterark) ; 28 cm

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Beskrivelse


Anvisninger på fremstilling af masker lavet hovedsagelig af liggeunderlag, hvor motiverne er forskellige dyr såsom tiger, gorilla, giraf, krokodille, delfin, hest og drage


Anmeldelser (2)


12. jun. 2008

Til inspiration for børn fra 8 år og deres hjælpsomme, fingernemme voksne hjemme, i skole og institution. Bogens ideer kan bruges til fastelavn og Halloween, til teaterleg og til et sjovt stykke hjemmelavet legetøj.

Fine Bødker underviser på Bernadotteskolen, hun har tidligere udgivet Skønne riddere og ædle møer, 2006 hvor modellerne også er lavet af liggeunderlag. Bogen bliver indledt med en kort introduktion til materialet, samt ideer til maling og værktøj, opbygning af masken og udsmykning. Herefter går det slag i slag med anvisning på masker med vilde dyr som tiger, løve og gorilla, husdyr som hest, kalv og gris og et par fantasivæsner som enhjørning og drage der nok ikke bliver de mindst populære. Hver anvisning er logisk og systematisk opbygget, den er inspirerende og ser ud til at være let at følge. Det skal ikke vare længe, før det kommer an på en prøve her i huset. Bogen er gennemillustreret med gode farvefotos af det færdige resultat anbragt på søde barnehoveder. Bag i bogen en forhandlerliste og et indlagt skabelonark.

Både materialet og ideen med de tredimensionelle masker er ny og spændende. Jeg husker kun titlen Masker af karton og papir, 1996 der også arbejder i tre dimensioner og i øvrigt også især med dyremasker.

Fra sidelinjen fulgte jeg fremstillingen af en robot af to liggeunderlag. Jeg kan bekræfte at det er et formidabelt materiale at arbejde med, og havde vi haft bogens forslag til beskæring og bemaling, var resultatet blevet endnu flottere.

Lektørudtalelse

Af

Ulla Møller

Folkeskolen

Af

Lisbeth Tolstrup

Årg. 125, nr. 26 (2008)


Informationer og udgaver

Bog

2008