Gå til indholdBøger / faglitteratur / håndbøger

Dyr & spor


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

273 sider: ill. i farver

Udgivet

2021

Ophav
Genre og formhåndbøger
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om alle former for spor i naturen; fodspor, spor efter gnav, skjul, reder, fjer, kranier, gevirer, gylp, ekskrementer m.v.


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2012

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 27. jan. 2012

Naturinteresserede og andre nysgerrige - i alle aldre - som undrer sig over og interesserer sig for fodspor, dyrelort og andre efterladenskaber efter pattedyr vil havde stor fornøjelse af bogen.

Forfatteren er velkendt fra adskillige bøger om livet i naturen, og også i denne er han en god formidler. I bogens første tredjedel beskrives ekskrementer, gnavemærker og andre markeringer af dyreadfærd overordnet, mens resten af bogen beskriver sporene efter Europas pattedyr. Det hele beskrives i klar tekst og i relevante fotos og tegninger, så det er muligt at genkende og skelne mellem dyrene efter deres spor m.v. Bogen kan bruges af både større børn og voksne, for begge vil finde fornøjelse og nytte af bogen.

Der er flere bøger om dyrespor, og denne nye supplerer dem rigtigt godt. I kraft af dens fokusering på pattedyr beskrives disse i udvidet og fornyet form, så bl.a. mårhund bliver nemmere at genkende. Både Dyrespor af Preben Bang og den kortere felthåndbog Dyrespor i farver af Verner Frandsen omhandler også spor efter fugle men på færre sider i alt, og de kan derfor ikke være så dækkende for pattedyrene, men de er bredere anvendelige. Der er således brug for alle bøgerne, der jo ikke umiddelbart forældes, men nærmere slides op.

En oplagt håndbog og guide på naturture for hele familien og i undervisning, når spor og markeringer skal genkendes, og ny viden om dyrelivet skal erhverves. Rigtig god formidling i tekst og illustrationer af pattedyrs spor og viden om deres levevis.


Politiken

d. 11. feb. 2012

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 11. feb. 2012Informationer og udgaver

2021

Bog

Illustratorer: Peter Nielsen, Jens Overgaard Christensen

Gyldendal, 2. udgave

2012

Bog

Illustratorer: Peter Nielsen, Jens Overgaard Christensen

Gyldendal