Gå til indholdBøger / faglitteratur / bibliografi

Dynastiet Glücksborg : en Danmarkshistorie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

319 sider: ill. (nogle i farver) ; 28 cm

Udgivet

2013

Ophav
Genre og formbibliografi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om Det Glücksborgske Kongehus og de udfordringer, som kongefamilien og monarkiet har stået over for gennem 150 år siden Danmark i 1863 fik sin første glücksborgske konge


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 10. sep. 2013

For historisk interesserede, der ønsker mere viden end avisernes overskrifter, når det gælder kongehuset. Kan også bruges til skoleopgave fra og med folkeskolens ældste klasser.

Stort flot historisk værk, hvor ikke mindst de mange fotos umiddelbart fænger, men hvor en i øvrigt velskreven tekst fortæller historien om vores nuværende kongehus. En lang række temakapitler med overskrifter som "Det slesvigske problem", "Den akavede konge" og "Kongehusets funktion", redegør for, hvorfor og hvordan dynastiet Glücksborg i 1863 kommer til dansk kongemagt. Prins Christian af Glücksborg får da til opgave at samle en dansk stat bestående af kongeriget Danmark og hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg. En opgave, der brat ændres allerede i 1864, hvor "tyske Christian", efter det danske nederlag, får til opgave: "at regere en dansk nationalstat med et inderligt had til alt tysk". Bogen fortæller opdateret om, hvordan det nuværende kongehus har klaret sig igennem alle udfordringer. I et interessant efterord skriver forfatteren bl.a.: "Når en så konservativ institution som kongehuset nyder så bred opbakning, må det hænge sammen med, at et samfund, der er præget af dynamik og forandring, har brug for holdepunkter af stabilitet.".

Mange bøger om kongehuset, men ingen så historisk grundige som denne. Dog også Slægtsbog om det danske kongehus af Kurt Lundskov eller Kongemagt og folkestyre : glücksborgerne på Danmarks trone.

Helt sikkert lånere på de fleste biblioteker.


Politiken

d. 27. sep. 2013

af

af

Steffen Heiberg

d. 27. sep. 2013


Jyllands-posten

d. 26. sep. 2013

af

af

Gerhardt Eriksen

d. 26. sep. 2013


Berlingske tidende

d. 17. nov. 2013

af

af

Bent Blüdnikow

d. 17. nov. 2013


Kristeligt dagblad

d. 2. nov. 2013

af

af

Tim Knudsen

d. 2. nov. 2013Informationer og udgaver

2013

Bog

Jes Fabricius Møller

Gad