Bøger / faglitteratur

Dybdelæring i skolen


Beskrivelse


Hvordan dyb læring kan bidrage til, at elever opnår den viden og de almene kompetencer, der kan ruste dem til at fungere i samfundet og give dem grundlag for at lære.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2017

af

af

Boy Olesen

d. 13. jan. 2017

Grundskolens lærere, pædagoger, studerende og andre med interesse for grundskolen får her et bud på nutidens og fremtidens skole, med fokus på livslang læring. Bogen er velegnet til studiegruppe- og teamarbejde.

Bogen pointerer, at når eleven lærer noget i dybden, reflekterer over egen læring og anvender læringsstrategier, fremmer det læringen, og at det man lærer i en sammenhæng, lettere kan overføres til en anden kontekst. Bogen er todelt, hvor første del bl.a. skitserer forskellen på dybde- og overfladelæring og kommer ind på undervisningens betydning for at kunne opnå dybdelæring. Der gennemgås 10 almene kompetencer, som er nødvendige i fremtidens skole fx kreativitet og innovation, IT og kommunikation og samarbejde. 2. del giver en række eksempler på arbejdet med dybdelæring, hvor de centrale punkter fx er samarbejdslæring, arbejdet med selvregulering og læringsstrategier, kritisk tænkning og metakognition. Efter hvert kapitel er der formuleret enkelte refleksionsopgaver, der knytter sig til kapitlet.

En god og meget relevant bog, der sætter fokus på tidens store udfordring, Hvad skal der til for at eleverne lærer mere og bedre? Bogen er meget praksisnær og formuleret i et tilgængeligt sprog. Bogens mange afsnits- og kapitelinddelinger gør den nem at gå til.

Denne Elevers læring og udvikling - også i komplicerede læringssituationer er en mere omfangsrig bog, der også fokuserer på læringen.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 9. maj 2017

af

af

Christina Krolmer

d. 9. maj 2017