Bøger / skønlitteratur / roman

Dværgkrukken : roman


Beskrivelse


Efter et ødelagt forhold slår Sara sig ned på øen Anholt, da hun arver sin onkels hus. Langsomt etablerer hun sig i det lille samfund, der bærer på hemmeligheder og fortielser men også muligheden for et venskab og en ny begyndelse.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2012

af

af

Sanne Caft

d. 9. feb. 2012

Nyeste bog fra den produktive Nina Bolt, der har specialiseret sig i at skrive romaner om det, der sker i det skjulte og under overfladen. I denne, der udspiller sig på Anholt, er det også langsom afdækning af fortiden, angst for det fremmede og ukendte og lilleputsamfundet, der er omdrejningspunktet. Den skal formidles på forfatterskabet og til læsere af danske romaner, der vil have en god, lettere urovækkende historie.

Sara arver et hus på Anholt og beslutter sig til overraskelse for sig selv for at beholde huset og slå sig ned på øen. Her møder hun en jævnaldrende kvinde, og et venskab udvikler sig langsomt og modstræbende og med store konsekvenser for de involverede. Historien afspejler Nina Bolts evne til at skildre isolerede samfund med dets sære beboere og mange fortielser. Forsidens billede af et stormomsust fyrtårn anslår den på en gang isolerede og skæbnesvangre stemning, der præger romanen.

Forfatteren, oversætteren og redaktørens ottende roman. Senest Ildfødt i 2009 og Ulvetimen, 2008. På linje med denne handler de om indelukkethed, mistro, selvtilstrækkelighed og afsondrethed. Sproget er effektivt og nedtonet, og miljøskildringerne et vægtigt element i historierne.

Ottende roman i forfatterskabet, der kredser om isolation, relationer, kvindeliv og fortielser. Udspiller sig på Anholt, hvor Sara flytter til efter et ødelagt forhold. Her trænger hun langsomt ned under overfladen og fortielserne. Velskrevet, stille og sansende. Primært til kvindelige læsere.


Berlingske tidende

d. 14. apr. 2012

af

af

Else Cornelius

d. 14. apr. 2012


Jyllands-posten

d. 29. feb. 2012

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 29. feb. 2012


Politiken

d. 3. mar. 2012

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 3. mar. 2012


Weekendavisen

d. 23. mar. 2012

af

af

Katinka Bruhn

d. 23. mar. 2012


Kristeligt dagblad

d. 23. feb. 2012

af

af

Kristine Kabel

d. 23. feb. 2012


Jyllands-posten

d. 11. mar. 2012

af

af

Anne Randbo Back

d. 11. mar. 2012