Gå til indholdBøger / faglitteratur

Dufte : æteriske olier : velvære for krop og sjæl


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

114 sider: ill. i farver

Udgivet

2016

Ophav
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Præsentation af 35 naturlige planteolier og deres helbredende egenskaber. Med opskrifter på hudcremer og salver


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2016

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 8. sep. 2016

Er du interesseret i planteoliers helbredende egenskaber, og har du måske lyst til at prøve at fremstille din egen hudcreme eller duftolie? Så er dette bogen for dig!.

I bogen præsenteres 35 naturlige planteolier af fx bergamot, citronmelisse og merian. Ved hver olie finder vi oplysninger om planten i historisk perspektiv, dens egenskaber, forslag til anvendelse og sammensætning ved brug til fx massageolie. Der er en plante og en olie til stort set alle skavanker og formål, og man kan i bogen finde massageolier til enhver, både løberen, den nedslidte og den søvnløse. Herpå følger en række opskrifter på naturkosmetik, fx ansigtmasker og hårkure, der er fremstillet med naturlige ingredienser, hvoraf mange kan findes i de fleste køkkener. Bagerst i bogen findes indholdsfortegnelse, samt en oversigt over forfatterens øvrige udgivelser.

Forfatterens store viden på området fremgår tydeligt, og bogen, såvel som dens opskrifter, er lige til at gå til. Opsætningen i bogens sidste del fremstår en smule rodet.

Forfatteren har tidligere udgivet Duftolier og kosmetik for krop og sjælAromaterapi


, og indholdet er i store dele gengivet i denne bog. Der er flere ændringer i rækkefølge og opsætning og de sort/hvide stregtegninger er nu erstattet af farvefotos. Ydermere er flere olier udgået, blandt andet ylang ylang og patchouli. I Aromaterapi kan man finde en omfattende guide til aromaterapeutiske olier og deres baggrundForfatteren har tidligere udgivet Duftolier og kosmetik for krop og sjæl, og indholdet er i store dele gengivet i denne bog. Der er flere ændringer i rækkefølge og opsætning og de sort/hvide stregtegninger er nu erstattet af farvefotos. Ydermere er flere olier udgået, blandt andet ylang ylang og patchouli. I kan man finde en omfattende guide til aromaterapeutiske olier og deres baggrund.Informationer og udgaver

2016

Bog

Anemette Olesen (f. 1952)

Skarresøhus, 1. udgave