Gå til indholdBøger / skønlitteratur / digte

Du skal se dit land fra Vejrhøj, før du dør : sentimentale viser, salmer, digte og tanker 70 år efter Auschwitz, befrielsen og Hiroshima


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

173 sider: ill.

Udgivet

2016

Genre og formdigte, salmer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Præst og salmedigter Hans Anker Jørgensen (f. 1945) har i denne bog samlet sine bedste salmer og digte, som han desuden kommenterer og forklarer baggrunden for


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj. 2015

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 13. maj. 2015

Præst og salmedigter Hans Anker Jørgensen har i denne bog samlet sine bedste salmer, som han desuden kommenterer og forklarer baggrunden for. Meget interessant bog for alle præster, kirkemusikere og andre, der følger med i moderne salmedigtning.

Blandt de moderne salmer, der i dag anvendes i folkekirken, hører Hans Anker Jørgensens til blandt de mest populære. Salmerne har han skrevet parallelt med sine præsteembeder i fx Tingbjerg og på Amager. I dag er han emeritus og flyttet tilbage til Odsherred, hvor han havde sin opvækst i Vallekilde præstegård. I bogens syv afsnit præsenterer Hans Anker Jørgensen sine forskellige sange og salmer, som i en efterfølgende tekst beskrives og forklares. Temaerne er fx litterære inspirationskilder som Astrid Lindgren og Inger Christensen, teologiske udfordringer i præstegerningen, der gav inspiration til salmetekster, eller erindringer fra barndommens Himmerland, hvor faderen var præst. Bogen indeholder ikke nodemateriale.

Hans Anker Jørgensens tekster er karakteriseret af letforståelige billeder, der er hverdagsagtige og taler ind i en moderne tid. Ordvalget er mundret og skævt på samme tid og kalder let et smil eller en eftertænksomhed frem. Det er meget interessant at læse om tankerne bag hans mange tekster.

Ligger i direkte forlængelse af andre nye bøger af danske salmeforfattere, fx Lisbeth Smedegaard Andersen og Iben Krogsdal.


Kristeligt dagblad

d. 2. sep. 2015

af

af

Morten Skovsted

d. 2. sep. 2015


Præsteforeningens blad

Årg. 105, nr. 35 (2015)

af

af

Carina Wøhlk

Årg. 105, nr. 35 (2015)Informationer og udgaver

2016

Bog

Hans Anker Jørgensen (f. 1945)

Eksistensen, 2. udgave

2015

Bog

Hans Anker Jørgensen (f. 1945)

Unitas, 1. udgave