Bøger / faglitteratur

Du må ikke græde - for så mister du blod : reportager fra borgerkrigen i Syrien


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Syv rejser til den nordvestlige del af det borgerkrigshærgede Syrien i perioden 2011-2015 giver et indblik i den komplicerede konflikt. Forfatteren skaber kontakt med mennesker, som dagligt er berørt af borgerkrigen: f.eks. lokale oprørere, nødhjælpsarbejdere, vestlige og danske syrienkrigere.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 9. maj 2017

Gennem syv rejser til Syrien dannes et overblik over borgerkrigen. Bogen kan læses af alle med interesse for internationale konflikter.

I forordet beretter Khaja om baggrunden for bogen. Syv rejser til den nordvestlige del af det borgerkrigshærgede Syrien i perioden 2011-2015 danner udgangspunkt for et overblik over den komplicerede konflikt. Første rejse finder sted omkring starten af det syriske forår, og den sidste finder sted i december 2015. Alle rejser byder på møder med mennesker, der er involverede i krigen, fx lokale oprørere, redningsarbejdere, vestlige og danske syrienkrigere. Der redegøres for Assad-regimet, det arabiske og syriske forår, flygtningestrømmen, der har store konsekvenser for Europa, og der trækkes tråde tilbage til den vestlige kolonisering af mellemøstområdet. Khaja har bidraget til danske og internationale medier med dokumentarfilm og korrespondancer og har tidligere udgivet Historien der ikke bliver fortalt - en beretning om forfatterens møde med det krigshærgede Afghanistan.

Vedkommende og aktuel bog, der giver et overblik over den komplicerede borgerkrig i Syrien. Der gives et sjældent godt indblik i vestlige syrienkrigeres bevæggrunde for at drage i krig i et land, de aldrig har opholdt sig i. Forfatteren formår at stille skarpt på, hvordan og hvorfor konflikten i Syrien har påvirket hele Europa.

Puk Damsgaard har også været bag krigens linjer i Syrien i bogen Hvor solen græder.


Krigsvidenskab.dk [online]

d. 14. mar. 2018

af

af

Hüseyin Yücel

d. 14. mar. 2018


Kristeligt dagblad

d. 21. juni 2017

af

af

Dorte Washuus

d. 21. juni 2017


Social kritik

Årg. 29, nr. 151 (2017)

af

af

Knud Vilby

Årg. 29, nr. 151 (2017)