Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Du kom med alt det der var dig : en samtale med digteren Jens Rosendal om liv og forfatterskab


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

174 sider: ill. i farver

Udgivet

2019

Ophav

Anne Knudsen (f. 1956)(interviewer)

Jens Rosendal(interviewede)
Genre og formbiografier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Interview med Jens Rosendal af Anne Knudsen (f. 1956), Steen Valgreen-Voigt (f. 1954).

Med afsæt i 12 udvalgte sange og salmer, fortæller Jens Rosendal (f. 1932) om sit liv. Om opvæksten i Vendsyssel, om årene som højskolelærer i Løgumkloster, om vanskelig kærlighed og om i dag at være en anerkendt digter, hvis sange synes af unge og gamle overalt i landet


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2019

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 26. mar. 2019

Jens Rosendal, der er kendt for sine folkelige sange og moderne salmer, fortæller om sit forfatterskab og sine livserfaringer fra højskoleverdenen og egne anfægtelser om erkendelsen af sin homoseksualitet. Vil interessere sangglade fra højskole- og efterskoleverdenen, ligesom mange i forskellige kirkelige kredse kan nikke genkendende til Rosendals beskrivelser.

Bogens tolv kapitler indledes med hver sin Rosendal-sang, som forfatteren selv beretter om baggrunden for og idéen til. Den populære "Sat her i forvirringstiden" giver eksempelvis Rosendal anledning til at fortælle om sin opvækst i et indremissionsk hjem i Vendsyssel, hvilket på mange måder har præget ham. Udgangspunktet for Rosendals "Forelskelsessang" var hans kærlighed til en anden mand. Rosendal fortæller også om sin fætter, Aage Rosendal Nielsen, der jo er kendt for "Æ Verdensuniversitet", hvor John Lennon og Yoko Ono boede i en periode. Læreruddannelsen fra Nørre Nissum blev Rosendals første skridt ud i skoleverdenen, der siden blev afløst af mange år på højskolerne i Løgumkloster og Jaruplund, hvilket vi også hører om. Endnu et vigtigt emne er Rosendals forhold til vadehavet og marsken, som han beskriver i mange digte og sange.

Det er meget fascinerende at læse Jens Rosendals egne forklaringer på, hvordan hans sange og salmer er opstået, og hvordan de tager udgangspunkt i Rosendals kristne tro og egne livserfaringer, som han fortæller rørende om.

En anden, der også skriver moderne salmer, som er blevet optaget i salmebogen, er Hans Anker Jørgensen, og det fortæller han om i Du skal se dit land fra Vejrhøj, før du dør.


Kristeligt dagblad

d. 10. apr. 2019

af

af

Søren Hermansen (f. 1951-02-07)

d. 10. apr. 2019Informationer og udgaver

2019

Bog

Anne Knudsen (f. 1956)

Gyldendal, 1. udgave

2019

Ebog

Anne Knudsen (f. 1956)

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2019

Lydbog (net)

indlæser: Thomas Haugaard

Gyldendal

2019

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Thomas Haugaard

Gyldendal