Gå til indholdBøger / faglitteratur / bibliografi

Dronningens nye klæder : den danske myte om kønsdiversitet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

181 sider

Udgivet

2019

Ophav

Mai-Britt Poulsen(forfatter, (hovedansvarlig))

Helle Schoubye(forfatter)

Heidi Korsgaard(forfatter)
Genre og formbibliografi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Debatbog hvor der gøres op med Danmark som et foregangsland inden for kønsdiversitet og ligestilling, og hvor der advokeres for en større grad af kønsdiversitet på ledelsesniveau ud fra et mangfoldighedsperspektiv


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. jul. 2019

af

af

Martin Minka Jensen

d. 25. jul. 2019

Kønsdiversitet og ligestilling sættes til debat. Gennem analyse af undersøgelser og statistik, argumenteres der for mere ligestilling på ledelsesniveau. For læsere med interesse for ligestilling og samfundsdebat.

Kønsdiversitet og ligestillingen bliver gennem ni kapitler analyseret og sat til debat. Bogen er i sit fokus målrettet ligestilling i ledelseslag. Der advokeres for en større grad af kønsdiversitet ud fra et mangfoldighedsperspektiv, og vekselvirkningen mellem traditionelt maskuline og feminine kvalifikationer fremhæves som et uopdyrket vækstpotentiale for virksomheder. Emnet endevendes ud fra forskellige vinkler, såsom lovgivning om barsel og ligeløn, men også mere sociologiske og kulturelle forestillinger om kvalifikationer og ligestilling bliver diskuteret. Der opstilles løbende tænkte eksempler på situationer, hvor vores kulturelle normer og forestillinger hæmmer ligestillingen.

Der er grundige beskrivelser af lovgivning, der påvirker ligestillingen på forskellig vis. Bogen rummer interessante betragtninger og er et sagligt indspark i debatten om øremærket barsel til mænd. Der drages paralleller til andre skandinaviske lande, hvilket beriger det komparative analysegrundlag. Den er skrevet i et lettilgængeligt sprog, men dens fokus på ledelse giver den en ret smal målgruppe.

Andre bøger om ligestilling på ledelsesniveau er fx NetværkLedelse af køn


samt Ledelse af kønAndre bøger om ligestilling på ledelsesniveau er fx Netværk samt .


Jyllands-posten

d. 21. dec. 2019

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 21. dec. 2019


Børsen

d. 20. aug. 2020

af

af

Henrik Ørholst

d. 20. aug. 2020Informationer og udgaver

2019

Bog

Mai-Britt Poulsen

ContentPublishing, 1. udgave

2019

Ebog

Mai-Britt Poulsen

ContentPublishing, 1. e-bogsudgave