Bøger / skønlitteratur / noveller

Dronningen af alkohol : noveller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
128 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
noveller
Originaludgave
2017

Beskrivelse


Noveller. Fem noveller om at være til og om at finde en måde at være det på. Menneskene ønsker et sted at høre til og et fællesskab, men vejen derhen kan være besværlig.

Indhold

  • Huset Evighed

  • Dronningen af alkohol

  • Perfect day

  • Himlen over Bella Sky

  • Så lebber vi, søstre


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. nov. 2017

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 23. nov. 2017

5 noveller, der kredser om det at være til og om måden, man er det på. Her er både op- og nedture, ret vej og gal kurs og et håb om, at alle ender, hvor de skal. Livets til tider barske realiteter i kortform til novellelæsere og læsere af nye, dansk litteratur.

Novellerne er vidt forskellige i omfang og til dels også i indhold: Her er fx en historie om en kvinde, der drømmer om at forfine kunsten at være alkoholiker. Der er også fortællinger om parforhold i opbrud, om en forladt mands deroute og hans forløsning og en længere novelle om kvinde- og klassekamp. Fælles for novellerne er et overordnet ønske om at høre til et sted, at finde sig selv eller i hvert fald en livsform, som passer til én.

Bag en collage-agtige og spændende forside gemmer sig 5 noveller, der alle er forfattet i et sikkert og sprudlende sprog. Tonen er til tider befriende fanden-i-voldsk, men samtidig er der en ømhed for personerne og deres valg, som (selvfølgelig) ikke altid viser sig at være de rigtige. Det er både underholdende, rystende og rørende. Et par af novellerne ville måske have gjort sig endnu bedre, om de blev foldet ud til romaner.

Den fanden-i-voldske tone minder om andre nutidige danske forfatterinder så som Stine Askov og Stine Pilgård. Titelnovellen "Dronningen af alkohol" refererer til så forskellige værker som Kafkas novelle om en sultekunstner i FortællingerHærværk og Hærværk af Tom KristensenDen fanden-i-voldske tone minder om andre nutidige danske forfatterinder så som Stine Askov og Stine Pilgård. Titelnovellen "Dronningen af alkohol" refererer til så forskellige værker som Kafkas novelle om en sultekunstner i Fortællinger og af Tom Kristensen.