Gå til indholdDrømmerum


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

605 sider: ill.

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Et indblik i filminstruktøren David Lynchs (f. 1946) kunstneriske og personlige liv. Lynchs ufiltrerede personlige overvejelser veksler med biografiske afsnit, skrevet af journalisten Kristine McKenna, baseret på en række nye interviews med eks-hustruer, familiemedlemmer, skuespillere, agenter og kolleger


Anmeldelser (1)


2. nov. 2018

Allerede debutfilmen "Eraserhead" fra 1977 etablerede David Lynch som kultinstruktør, men senere erobrede han også det brede publikum. Det er dog en smallere målgruppe af filmprofessionelle og kunstinteresserede, der vil læse denne omfattende kombination af biografi og erindringer.

Instruktøren David Lynch har allieret sig med journalisten Kristine McKenna. De to skiftes til at gennemskrive samme perioder og projekter i Lynch' karriere så McKenna leverer klassiske journalistiske afsnit, mens Lynch efterfølgende fortæller, hvordan han selv oplevede samme periode. Lynch har aldrig flashet sit private liv, men her kommer vi helt tæt på filmene, arbejdsmetoderne og mennesket, men det er filmskaberen, der er bogens omdrejningspunkt. Der er en del private fotos samt noter og stikordsregister.

"Drømmerum" er en fremragende bog. McKenna piller avantgarden ud af Den Store Kunstner, der er fremstår som en jævn, venlig mand, opvokset op i en kærlig kernefamilie i Idaho. Efterfølgende overbeviser Lynch så om, at den helt særlige tone i hans film er ægte. Han er simpelthen en formidabel fortæller; ukrukket og hypnotisk på samme tid. Den ellers så private filmkunstner tager os med ind i det inderste. Fx ved vi nu, at hans tidlige svaghed for kvinder specielt omfattede "bibliotekartyper altså med en ydre fremtoning, der dækkede over en ulmende hede ...".

I At fange de store fisk


fortæller Lynch om sin kreative metode og om meditationI At fange de store fisk fortæller Lynch om sin kreative metode og om meditation.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy


Informationer og udgaver

Bog

2018

Ebog

2018