Gå til indholdDrømmen om Hollywood : danske filmfolk gennem tiderne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

468 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Et portræt af 126 danske skæbner i den amerikanske filmindustri i Hollywood, fra stumfilmens svundne dage til i dag. Med portrætter af bl.a. Betty Nansen, Jean Hersholt, Connie Nielsen, Mads Mikkelsen, Susanne Bier


Anmeldelser (1)


5. sep. 2017

Det er ikke kun i Danmark at danske filmfolk har gjort karriere. Siden grundlæggelsen af Hollywood har byen tiltrukket danskere med drømme om en karriere foran, eller bag, kameraet. Denne bog giver et portræt af 126 af disse danskere. For filminteresserede.

Hollywood har været drømmen for mange danske filmfolk. Forfatterne Jacob Wendt Jensen og Christian Monggaard har samlet 126 danskere i denne bog, som alle i større eller mindre grad fik succes over Atlanten. Bogen er opdelt i tre dele: Stumme film, Hollywoods guldalder og Filmbyen bliver global. Den indeholder portrætter af bl.a. Betty Nansen, Jean Hersholt, Connie Nielsen, Mads Mikkelsen, Susanne Bier mm. Indeholder fotos, appendiks, litteratur- og kildeliste og register.

Grundigt researchet og godt skrevet, er denne bog et must for filmelskere. Forfatterne har opstøvet gamle artikler og indsamlet mange anekdoter om de 126 danskere, og det er spændende at få et indblik i deres karriere og liv, også selvom nogle af disse danskere er gået lidt i glemmebogen sidenhen.

Der er ikke tidligere udkommet en så dybdegående og omfattende bog om danskernes succes i filmverdenen i USA. For filminteresserede kan Guldfeber


have interesseDer er ikke tidligere udkommet en så dybdegående og omfattende bog om danskernes succes i filmverdenen i USA. For filminteresserede kan Guldfeber have interesse.

Lektørudtalelse

Af

Louise Hede


Informationer og udgaver

Bog

2017

Ebog

2017