Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Drømmemestrene : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

450 sider

Udgivet

2017

Ophav
Genre og formroman
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Jende og Neni fra Cameroun er immigreret til USA, og de får begge arbejde, han som chauffør hos en børsmægler hos Lehman Brothers. De drømmer om det eftertragtede green card, men må træffe svære valg angående deres fremtid, da Lehman Brothers kollapser


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2017

af

af

Iben Jakobsen

d. 22. aug. 2017

Spændende roman som bringer immigranternes tilværelse ind under huden på læseren. Velegnet til læsere, der er nysgerrige efter at udvide sin horisont samt læsekredse.

2007. Jende, en immigrant fra Cameroun nu bosat i Harlem, kan dårligt tro sit eget held, da han bliver ansat som chauffør for børsmægleren Clark Edwards, og Clarks kone, Cindy, tilbyder Jendes kone, Neni, et midlertidig job i deres sommerresidens. Endelig kan de få fodfæste i USA og begynde at drømme om en lysere fremtid. De får samtidig første parket til deres arbejdsgiveres glamourøse verden med magt og privilegier, men også deres frygt og usikkerhed, da finanskrisen rammer. De to familiers skæbner er vævet sammen, og begge må træffe svære valg. Forfatteren er fra Cameroun og har boet, studeret og arbejdet i USA i mere end et årti. "Drømmemestrene" er hendes debutroman.

En fængende roman, der giver et indblik i en immigrants liv og tilværelse - hjemveen, drømmene, forventningerne, usikkerheden og fordommene - og hvor langt man skal gå for at få sine drømme opfyldt. Jende drømmer om det gode liv og vil arbejde hårdt for det, og Neni studerer og passer familien. Hun er underlagt sin mands vilje, men går også sine egne veje. Velskrevet historie krydret med pidgin engelsk og hvad formodes er camerounske fraser.

Andre bøger om drømme, håb og identitet i forbindelse med immigration er fx Vi skal have nye navneAmericanah


, Americanah og Jakob Ejersbos "Afrika-trilogien"Andre bøger om drømme, håb og identitet i forbindelse med immigration er fx Vi skal have nye navne, og Jakob Ejersbos "Afrika-trilogien".


Litteratursiden.dk [online]

d. 28. nov. 2017

af

af

Øjvind Fritjof Arnfred

d. 28. nov. 2017


litteratursiden.dk

d. 28. nov. 2017

af

af

Øjvind Fritjof Arnfred

d. 28. nov. 2017

Drømmemestrene er en historie med meget på hjerte og hjertet på rette sted. Sød, men aldrig fjollet. Alvorlig, men aldrig kedelig. Hovedpersonerne i denne fantastiske roman er immigrant-parret Jende ...


Jyllands-posten

d. 17. sep. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 17. sep. 2017


Politiken

d. 19. aug. 2017

af

af

Alexander Vesterlund

d. 19. aug. 2017


Weekendavisen

d. 25. aug. 2017

af

af

Morten Wilhelm Scholz

d. 25. aug. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Imbolo Mbue (f. 1982)

Hr. Ferdinand, 1. udgave

2017

Ebog

Imbolo Mbue (f. 1982)

Hr. Ferdinand, 1. E-bogs-udgave