Gå til indholdDrømmebilleder : Carl Gustaf Pilos portrætkunst


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

445 sider, tavle i farver: ill. i farver ; 31 cm

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Om den svenskfødte billedkunstner Carl Gustaf Pilo (1711-1793), der bosatte sig i København i 1741 og arbejdede som portrætmaler for Frederik V og det danske hof indtil han i 1772 forvistes til Sverige, hvor han endte som direktør for det svenske kunstakademi og portrætmaler for bl.a. Gustaf III


Anmeldelser (5)


30. mar. 2016

Vi kommer indenfor i royale gemakker i denne eksklusive monografi om portrætkunstneren Carl Gustav Pilo. For alle med interesse for 1700-tallets kunst- og kulturhistorie i Sverige og Danmark.

Bogen skildrer den svenskfødte Carl Gustav Pilos liv og kunst (1710-1793), og han præsenteres som "den betydeligste kunstner i Skandinavien i 1700-tallet". Pilo begyndte som fattig malersvend og endte med at blive direktør for Kunstakademiet i Stockholm, men hans mest produktive tid foregik i Danmark. Han fik ansættelse ved hoffet under Frederik V. og udviklede sin portrætkunst ved at male kongen og landets førende statsmænd og fruer. Bogen har få kapitler og mange små afsnit. Forfatteren inddrager Thure Wennbergs levnedsbeskrivelse som primærkilde. Udover illustrationer af Pilos værker indeholder bogen også nyoptagne fotografier af danske og svenske slotte og herregårde.

Bogen fremstår gennemarbejdet til mindste detalje, der er styr på alle fakta og historien er formidabelt fortalt i et levende sprog med plads til de store linjer og de mange små vigtige detaljer. Bogen er den første samlede levnedsbeskrivelse om Carl Gustaf Pilo.

Kunstnerens ophold i Danmark skildres i Carl Gustaf Pilo i Danmark


. På svensk udkom i 1902 "Carl Gustaf Pilo och hans förhällande til den samtida porträttkonsten i Sverige och Danmark : ett bidrag till den skandinaviska konsthistorien"Kunstnerens ophold i Danmark skildres i Carl Gustaf Pilo i Danmark. På svensk udkom i 1902 "Carl Gustaf Pilo och hans förhällande til den samtida porträttkonsten i Sverige och Danmark : ett bidrag till den skandinaviska konsthistorien".

Lektørudtalelse

Af

Lotte Klemens Thomhave

Kristeligt dagblad

Af

Carsten Bach-Nielsen

d. 23. maj. 2016

Politiken

Af

Peter Michael Hornung

d. 18. jul. 2016

Berlingske tidende

Af

Bent Blüdnikow

d. 1. aug. 2016

Weekendavisen

Af

Lisbeth Smedegaard Andersen

d. 4. maj. 2016


Informationer og udgaver

Bog

2016