Gå til indholdDrømme betyder ingenting


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

207 sider

Udgivet

2021

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Skøn ungdomsbog om sorg, ensomhed og ikke mindst venskab og kærlighed. Louise og Tormod er bedste venner og måske noget mere, men så mister Tormod livet i en tragisk ulykke, og Louise lades tilbage med sorgen og ikke mindst kærligheden. Henvender sig mest til piger i alderen 14-16 år


Anmeldelser (2)


2. dec. 2020

Skøn ungdomsbog om sorg, ensomhed og ikke mindst venskab og kærlighed. Louise og Tormod er bedste venner og måske noget mere, men så mister Tormod livet i en tragisk ulykke, og Louise lades tilbage med sorgen og ikke mindst kærligheden. Henvender sig mest til piger i alderen 14-16 år.

Louise på 17 år er flyttet hjemmefra til en større by for at studere, men da hendes bedstemor dør, tager hun hjem til begravelsen. Med hjemkomsten og hele byen tvinges Louise til at forholde sig til de sørgelige omstændigheder, der gjorde at hun flyttede fra byen sidste år. Louise og hendes bedste og ældste ven Tormod lavede alt sammen, de mødtes som børn og voksede op sammen. Senere kom veninden Linni til, men det er mest Louise og Tormod. Deres venskab udvikler sig langsomt til noget andet, men inden det helt tager fart, dør Tormod i en tragisk ulykke, og Louise efterlades tilbage med sorgen og ensomheden og en kærlighed, hun først lige havde opdaget.

Denne bog giver et rigtig god indblik i at være ung og skulle tackle mange forskellige følelser, deriblandt en næsten lammende sorg over at miste sin bedste ven. Hovedpersonen gennemgår en kæmpe udvikling, og man fornemmer håbet og livsglæden vende tilbage til hovedpersonen. Sproget er enkelt og ligetil og dialogerne rummer en god del humor.

Andre bøger om at miste er fx Fortid er alt jeg har


Kære dumme døde Vik


og Kære dumme døde VikAndre bøger om at miste er fx Fortid er alt jeg har og Andre bøger om at miste er fx Fortid er alt jeg har og Kære dumme døde Vik.

Lektørudtalelse

Af

Henriette Olesen

Børn & bøger

Af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 74, nr. 4 (2021)


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021

Ebog

2020