Bøger / faglitteratur / bibliografier

Dristig som en mand : Renna Hauchs kvindeoprør


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Biografi om forfatter og kvindesagsforkæmper Renna Hauch (1811-1896) og hendes samtid. Hun blev gift som 17-årig og fik otte børn, men lod sig ikke nøje med den gængse rolle som hustru og mor. Desuden beskrives toneangivende, kendte og mindre kendte personer fra hendes samtid.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2019

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 25. mar. 2019

Biografi om forfatter og kvindesagsforkæmper Renna Hauch (1811-1896) og hendes samtid. For voksne med interesse for kvindesagen, den danske guldalder, det moderne gennembrud og kendte borgerskabsfolk i 1800-tallet.

Biografi i tre dele om Renna Hauch fra barndommen og indtil hendes død. Bogen fortæller ikke bare historien om Renna selv, men har mange afstikkere til samtiden, så både kendte personer som H.C. Andersen og George Brandes, men også mindre kendte samtidige beskrives. Rennas liv er vægtigt dokumenteret via hendes otte børn og et væld af børnebørn samt nogle af de mest toneangivende danske borgere, der var i hendes omgangskreds. Der indgår dermed mange citater om hende fra familie og venner. Bogen indeholder en del billeder, en fyldig kildeliste samt en litteraturliste.

velskrevet og indbydende bog, der fortæller historien om en knap så kendt dansk kvindesagsforkæmper. Bogen giver et rigtig godt indtryk af hovedpersonen og hendes samtid. Nogle gange er afstikkerne om andre personer i hendes liv med til at tage fokus fra hovedpersonen selv. Detaljerigdommen er stor og vidner om en enorm interesse for Renna fra forfatterens side. Som læser bliver detaljeringsgraden med fx breve om fødslerne af hendes børnebørn og perifære personer i omgangskredsen lidt for stor.

Disse bøger giver også et indtryk af nogle af de første kvindesagsforkæmpere: Oldemor ErnaDamen der skød på doktoren og Damen der skød på doktorenDisse bøger giver også et indtryk af nogle af de første kvindesagsforkæmpere: Oldemor Erna og .


Kristeligt dagblad

d. 23. apr. 2019

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 23. apr. 2019


Berlingske tidende

d. 25. apr. 2019

af

af

Lone Kühlmann

d. 25. apr. 2019


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 224 (2020)

af

af

David Kyng

Nr. 224 (2020)